Facebook LinkedIn'in tahtına göz dikti

Uzun bir süredir Snapchat'le sürdürdüğü rekabeti galibiyetle sonuçlandıran Facebook şimdi de LinkedIn'e rakip olmaya hazırlanıyor. Bu hafta sosyal medyada paylaşılan ekran alıntıları aracılığıyla Facebook'un CV özelliğini test ettiği ortaya çıktı. Bir web geliştirici olan Jane Manchun Wong'un profilinde görerek paylaştığı bu özellik, kullanıcıların bir özgeçmiş oluşturmasını sağlıyor.

Tıpkı Microsoft tarafından satın alınan LinkedIn'de de olduğu gibi kullanıcılar profesyonel deneyimlerini ve eğitimlerini listeleyebiliyor. Üstelik bu listeye iletişim bilgilerini, görsellerini ve buna ek başka bilgileri de ekleyebiliyor.

Aslında Facebook profilinizde profesyonel yaşamınıza da yer verebiliyorsunuz ancak hiç kimse Facebook'ta olası işverenleriyle karşılaşmak istemez. Bu yöntem sayesinde dilediğiniz kişiye gerekli bilgileri Facebook profilinizden daha sade bir şekilde sunabiliyorsunuz. Zira gittiğiniz tatilleri, izlediğiniz filmleri, siyasi görüşünüzü ya da maçlar hakkındaki fikirlerinizi ilk etapta iş verenle paylaşmak çok da çekici bir seçenek değil.

Şu an için küçük bir topluluk üzerinde test edilen bu özelliğin ileride daha geniş gruplara açılıp açılmayacağı bilinmiyor. Bu konuyla ilgili olarak bir Facebook sözcüsü: "Biz Facebook'ta her zaman yeni ürünler ve hizmetler inşa ediyor ve test ediyoruz. Şu anda insanların Facebook üzerinden iş bulabilmesi ve işletmelerin çalışan bulabilmesi için çalışma geçmişi özelliğini test ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Bir çok küçük, orta ölçekli ve kurumsal işletmenin Facebook'ta yer aldığını düşünürsek, bu özelliğin piyasaya sürülmesi oldukça mantıklı. Üstelik son zamanlarda WorkPlace üzerine yoğunlaşan Facebook'un hali hazırda kullanıcı başına 1 ile 3 dolar arası ödeme yapan 14 bin Workplace kullanıcısına bu yeni özelliği sunması da olası. Yakın zamanda Walmart’ın da bu kullanıcı ağına katıldığını düşünüldüğünde, Facebook'un profesyonel alanda yapacağı çalışmaların daha birçok örneğini görebileceğimizi söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.