WhatsApp'ın Durum özelliği klonu olduğu Snapchat’ten daha popüler

WhatsApp'ın Durum özelliği klonu olduğu Snapchat’ten daha popüler

Yılın ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan Facebook, sahip olduğu şirketlerden WhatsApp hakkında da önemli bilgiler paylaştı. Geçtiğimiz Şubat ayında tanıtılan ve yeni bir Snapchat Hikayeler klonu olmasıyla olumsuz eleştirilere maruz kalan WhatsApp'ın  Durum özelliği, yaklaşık 10 haftanın ardından 175 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına ulaştı.

161 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına sahip olan Snapchat'i oldukça kısa süre içerisinde geride bırakan WhatsApp Durum özelliği, kullanıcıların tepkilerine rağmen büyümeye devam ediyor. WhatsApp'ın toplamda 1.2 milyar kullanıcıya sahip olduğu düşünüldüğünde, Durum özelliği kullanıcıların yaklaşık yüzde 15'ine kısa sürede ulaşmış görünüyor. Özellik tıpkı Snapchat gibi 24 saat içinde kaybolan fotoğraf ve videolar paylaşılmasına imkan tanıyor.

Durum bildirimleri ana sayfada yer almamasına rağmen hızlı büyüyor

Snapchat hikayeler özelliğinin sadece WhatsApp'a eklenmediğini, neredeyse Facebook'un sahip olduğu tüm sosyal medya platformlarında bu özelliğin kullanıldığını da hatırlatalım. Özellik, Facebook, Messenger ve Instagram platformlarında ana sayfada yer alıyor. Durum bildirimlerinin WhatsApp’ın ana sayfasında yer almamasına rağmen bu hızda büyümüş olması, 175 milyon kullanıcı rakamını daha da değerli kılıyor.

Snapchat'i taklit eden bir başka Facebook platformu olan Instagram'ın hikayeler özelliğinin geçtiğimiz Nisan ayında günlük aktif 200 milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Facebook, diğer Snapchat klonları Messenger Day ve Facebook Hikayeler hakkında herhangi bir metrik paylaşmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.