Tesla'nın tam elektrikli tır tanıtımı 16 Kasım'a ertelendi

Tesla'nın tam elektrikli tır tanıtımı 16 Kasım'a ertelendi

Tesla'nın merakla beklenen ürünü tam elektrikli tırın lansman tarihi giderek ötelenmeye devam ediyor. Eylül ay içerisinde tanıtılması beklenen ve yarı otonom araç teknolojisi ile geliştirilen tırın tanıtımının 26 Ekim'de yapılması bekleniyordu çünkü Elon Musk attığı tweet 26 Ekim'e dikkat çekmişti. Elon Musk, tarih konusunda çekinceleri olduğunu belirtmişti ve görünüşe göre iyi ki bunu belirtmiş çünkü Elon Musk'ın attığı tweet'e göre tanıtım 16 Kasım'a ertelendi. Yaklaşık 3 haftalık bir erteleme...

Bu gecikmenin nedeni olarak ise Elon Musk üzerinde yoğunlaştıkları iki konudan söz ediyor: Model 3 siparişlerinde yaşanan tıkanıklık ve Porto Riko'da yaşanan kasırga sonrası ortaya çıkan elektrik problemine yardım.

Maria kasırgası Porto Riko adasını o kadar kötü vurdu ki şu anda adanın sadece yüzde 10'u elektrik alabiliyor. Elon Musk bu konuyla ilgili yardımcı olabileceklerini belirtti ve yardım teklifinde bulundu. Bu teklif sonrası Porto Riko da bu konuyla ilgili konuşmak istediğini belirtti.

Tır tanıtımının ertelenmesine neden olan Model 3'ün üretim sıkışıklığı da Tesla'yı zora sokmuş gibi görünüyor. 2017 yılının üçüncü çeyreğinde 15000 adet Model 3'ü teslim etmeyi hedefleyen Tesla geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada yaklaşık 260 tanesini teslim edebildiklerini açıkladı. Üretim hattındaki problemin "esas" nedenini anladıklarını belirten Elon Musk, kısa vadede bu darboğazdan çıkacaklarına emin olduğunu belirtiyor. Anlaşılan önümüzdeki 3 hafta bu problemlerin çözüme kavuşturulması açısından Tesla ekibi için oldukça önemli olacak.

Sonuç olarak Tesla'nın tam elektrikli yarı otonom tırının lansmanını görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.