Tesla'nın elektrikli tırı ilk kez görüntülendi

Tesla'nın elektrikli tırı ilk kez görüntülendi

Tesla'nın tanıtmaya hazırlandığı elektrikli tırı lansman tarihi öncesinde ilk kez görüntülendi. Reddit üzerinden paylaşılan bir görselle sızdırılan görselde, Tesla'nın tanıtacağı elektrikli ve yarı otonom olması beklenen çekici modeli bir otoparkta başka bir tırın arkasında nakliye halinde görüntülendi. Paylaşımı yapan kullanıcı daha sonra ilgili fotoğrafı silse de sızdırılan fotoğraf tüm internete yayıldı.

Tesla'nın önceden tasarladığı konsept tasarıma oldukça benzeyen ve dış görünümüyle oldukça yenilikçi gözüken bu araç, bazı kullanıcılar tarafından SpaceX roketine bile benzetildi. Farklı görünümüyle 26 Ekim'de tanıtılacak olan Tesla'nın elektrikli kamyonu ilk kez Ekim ayının sonunda görünmesi bekleniyordu. Her ne kadar Tesla tarafından bir açıklama yapılmamış olsa da fotoğrafı gören kullanıcılar bunun yeni Tesla tırı olduğuna kesin gözüyle bakıyor.

Tesla'nın yeni tırının tek bir şarjla 480 kilometreye kadar menzile sahip olması bekleniyor. Her ne kadar bu menzil rakibi olacağı akaryakıt kullanan tırlara nazaran biraz düşük kalıyor olsa da, yarı otonom ve sonrasında gelecek olası tam otonom özellikleriyle birlikte Tesla'nın tırları sürücü bağımsız olacak ve bu sayede şöför yorgunluğu, dinlenme süresi gibi geciktirici etkenler olmadan taşımacılığa devam edebilecek.

Ne zaman yollara çıkacak?

Elon Musk'ın açıklamalarına göre Tesla'nın elektrikli tırı 26 Ekim 2017'de tanıtılacak. Bununla birlikte elektrikli tırın 2019 yılında seri üretime geçmesi hedefleniyor. Elektrikli tırın teknik özellikleri, motor gücü ve kaç tonluk yük taşıyabileceği gibi detaylarla ilgili hiçbir bilgi sızıntısı bulunmuyor. Tüm bunların cevaplarını ise 26 Ekim'de gerçekleşecek olan etkinlikte alacağız gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.