Tesla elektrikli tırının tanıtımını 26 Ekim'e erteledi

Tesla elektrikli tırının tanıtımını 26 Ekim'e erteledi

Tesla hayranları bir süredir bu ay gerçekleşecek olan elektrikli tırın tanıtım etkinliğini beklemekteydi. Elon Musk, Twitter'da yaptığı paylaşım ile elektrikli tır tanıtım etkinliğinin 26 Ekim'e ertelediğini açıkladı. Tesla hayranları küçük bir hayal kırıklığı yaşamış olsa da gözlerini tanıtımın gerçekleşeceği Hawthorne, Kaliforniya'da yer alan SpaceX Merkezine çevrildi.

Elon Musk dün attığı tweet'te: "Tesla tır tanıtım etkinliği ve test sürüşünün yapılması geçici olarak 26 Ekim'de Hawthorne'da gerçekleşecek. Bu canavarı şahsen görmeye değer. O, gerçekdışı." cümlelerini kullandı.

Elon Musk'ın bir etkinliği ertelemesi herkesi şaşırtırken kurumsal şirketlerde pek de rastlanmayan bu durumun nedeni merak ediliyor. Ne de olsa Elon Musk yüksek standartları ile tanınıyor.

Yine de hangi tarihte yapılırsa yapılsın bu etkinlik, aklımızda beliren soruların cevabını alabileceğimiz tek kaynak.  Ağustos ayında Tesla'nın elektrikli tırıyla ilgili ortaya çıkan haberler, bu üründe sürücüsüz araç teknolojisi kullanıldığını belirtiyordu. Aslında Elon Musk'tan veya  Tesla'dan sürücüsüz araç üretimi ve bunun tırlara uygulanması üzerine açık ve net bir açıklama yapılmadı. Ancak Musk bu sonbaharda şaşırtıcı bir haberle geleceklerinin mesajını vermişti. Üstelik yakın zaman önce otomatik pilot sistemleri üzerine çalışmalar yaptıklarından da bahsetmişti.

Yine Ağustos ayında yapılan haberlerde Tesla’nın elektrikli tırlarının 320 ile 480 km menzile sahip olacağı belirtilmişti. Orta uzaklıktaki yolcukluklar için başarılı bir alternatif olmayı planlayan tırın, diğer tüm elektrikli araçların en büyük problemi olan menzil sorununu aşması gelecekte taşımacılık sektörünün vazgeçilmezlerinden biri olabileceğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.