Tesla'nın elektrikli tırları tamamen sürücüsüz olabilir

Tesla'nın elektrikli tırları tamamen sürücüsüz olabilir

Tesla yakın zamanda piyasaya sunmayı planladığı elektrikli tırlarda sürücüz araç teknolojisini kullanmayı hedefliyor. Günümüz teknolojisi, taşıma kamyonlarına otonom çalışan kamyonlara rehberlik etme imkanı sağlıyordu. Tesla bugüne kadar Amerika'daki farklı DMV (Department of Motor Vehicles) şubeleriyle bu konu üzerinde anlaşmaya varmaya çalışıyordu.

Şirketler sürücüsüz araç teknolojisine odaklanmış durumda

Tesla'nın önümüzdeki Eylül ayında, elektrikle çalışan tırlar üzerinde çalıştığı Elon Musk'ın bir etkinlikte açıklaması bekleniyor. Teknoloji şirketlerinin elektrikli araçlardan sonra sürücüsüz araç teknolojisine yönelmesi çok da şaşırtıcı değil. Bu, günümüzde birçok ünlü şirketin girişimde bulunduğu bir alan.

Bildiğimiz üzere Uber'in Otto isminde bir deneme aracına ek olarak, Google'a bağlı kurulan ve sürücüsüz araç üretimine odaklı bir şirketi vardı. Google şirketlerini bir çatıda toplamayı amaçlayarak kurulan Alphabet de ayrıca kamyon sektöründe sürücüsüz araç üretiminin başlarında olan firmalardan bir tanesi.

Ne Elon Musk, ne de Tesla sürücüsüz araç üretimi ve bunun tırlara uygulanması üzerine açık ve net bir açıklama yapmasa da, şirket CEO'su Musk bu sonbaharda şaşırtıcı bir haberle geleceklerinin mesajını vermişti. Buna ek olarak Musk, yakın zaman önce otomatik pilot sistemleri üzerine çalışmalar yaptıklarından bahsetmişti.

Tesla sürücüsüz araçlar için henüz herhangi bir ehliyet veya ruhsat başvuru girişimde bulunmadı. Ancak bunun da yakında olacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.