Otel Son Dakika: Otel rezervasyonunu son dakikaya bırakanların popüler uygulaması

Otel Son Dakika: Otel rezervasyonunu son dakikaya bırakanların popüler uygulaması

Airbnb son yıllarda konaklama sektöründe taşları yerinden oynattı ama otelcilik sektörü farklı kanallar üzerinden kendi kitlesine ulaşmaya devam ediyor. İşte bu farklı kanallardan biri de Otel Son Dakika (iOS, Android).

Otel Son Dakika, adından da anlaşılacağı gibi son dakikaya kalan konaklama ihtiyaçlarına yanıt veren bir mobil girişim. İş/şehir otellerinin son dakikaya kadar boş odalarını satabilmesini sağlarken, otel müşterilerinin de son dakikada bile uygun fiyatlarla oda kiralamasına aracılık ediyor. Kullanıcılar uygulama içinde sadece gelecek 3 gün için boş odaları görüp rezervasyon yapabiliyor. Yani Otel Son Dakika uygulaması üzerinden 4-5 gün sonrası için* oda kiralaması yapılamıyor. Bu da Otel Son Dakika'yı her gün için otel rezervasyonu yapan sitelerden ayırıyor.

Şevki Demir ve Ali İbrahim Aksakarya tarafından kurulan Otel Son Dakika, 2013 yılından bu yana hizmet veren ama yoluna sessiz sedasız devam eden bir girişim. Şevki Demir, kullanıcı sayısını paylaşmıyor ama şu anda 500'e yakın otelin son dakika fırsatlarını sunduklarını söylüyor. İlk dönemler mobil uygulama üzerinden kredi kartıyla ödeme alan Otel Son Dakika, artık mobil uygulamaları üzerinden sadece rezervasyonları onaylıyor. Dolayısıyla konaklama ücreti otele gidildiğinde elden (nakit veya kartla) yapılıyor. Şevki Demir, 1 Ekim 2016'da devreye alınan bu yeni çalışma modeliyle satışların hiçbir reklam çalışması olmadan yüzde 40 kadar arttığını ekliyor.

İlk 7 ayda 3 kata yakın büyüme

Bugüne kadar toplamda (Android+iOS) 150 binden fazla indirmeye ulaşan Otel Son Dakika, aldığım bilgilere göre 2016'nın ilk 7 ayı ile kıyaslandığında bu sene 3 kata yakın bir büyüme yakalamış. Android uygulamasını bu ay yenilediklerini paylaşan Şevki Demir, yıl sonunda daha popüler bir uygulama olmak için çalıştıklarını ifade ediyor.

Genelde otel rezervasyonlarının önceden planlanarak yapıldığını düşünürüz ama Otel Son Dakika'nın yabancı muadili Hotel Tonight, bugüne dek aldığı 118 milyon dolara yakın yatırım alarak bu varsayımın pek de doğru olmadığını kanıtlıyor. Eğer sık ve beklenmedik seyahatlar yapan biriyseniz Otel Son Dakika (iOS, Android) gibi uygulamalara göz atmadan geçmeyin.

*Kullanıcılar bir kez otel rezervasyonu yaptıktan sonra kalma süresini 5 güne kadar uzatabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.