Dil öğrenmek isteyenler için en iyi 12 mobil uygulama

Bu listemizde sizler için mobil dünyanın en başarılı dil öğrenme uygulamalarını sıraladık.
Dil öğrenmek isteyenler için en iyi 12 mobil uygulama

Günlük hayatımızı oldukça kolaylaştıran mobil uygulamalar, dil öğrenmemize yardımcı oluyor. Yabancı dillerle ilgili pratik yapmak veya sıfırdan yeni bir dil öğrenmek isteyen kullanıcıların imdadına yetişen dil öğrenme uygulamaları, her geçen gün popülerliklerini artırmayı başarıyorlar. Bu listemizde sizler için mobil dünyanın en başarılı dil öğrenme uygulamalarını sıraladık.

Duolingo

Listemizin en popüler uygulaması olan Duolingo, karşımıza çıktığı ilk günden bu yana hem Android hem de iOS platformlarının en sevilen uygulamalarından biri. Geçtiğimiz günlerde 25 milyon aktif kullanıcıya ulaşan ve 25 milyon dolarlık bir yatırım alan Duolingo uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Memrise

Duolingo'yla birlikte en çok kullanılan uygulamalardan olan Memrise, Londra merkezli başarılı bir dil öğrenme uygulaması. Seçtiğiniz dili oyunlaştırma mantığı çerçevesinde kullanıcısına öğreten Memrise, yararlı olduğu kadar eğlenceli de bir uygulama, Memrise uygulamasını Android için burdan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Mondly

ATi Studios firması tarafından geliştirilen Mondly uygulaması, 33 farklı dili öğrenme konusunda kullanıcılarına yardımcı oluyor. Yaklaşık 20 milyon kullanıcı tarafından tercih edilen Mondly uygulamasını Android için buradan, iOS platformu için ise buradan indirebilirsiniz.

busuu

Akla ilk gelen dil öğrenme uygulamalarından biri olan busuu, hem dil öğrenmek hem de pratik yapmak isteyen kullanıcılar için başarılı bir alternatif. Konuşma/yazma dersler, telaffuz örnekleri ve hafıza alıştırmaları gibi özelliklere sahip olan busuu, hem Android hem de iOS platformu için ücretsiz olarak sunulmuş durumda.

Babbel

Rakiplerinden farklı olarak ilgi duyduğunuz alanlara odaklanarak dil öğreten Babbel, Türkçe dahil olmak üzere toplamda 14 farklı dil öğrenimi için kullanılabiliyor. Ortalama olarak 15 dakikalık dersler sayesinde dil öğreten Babbel uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Quizlet

Görsel ve sesleri kullanarak etkili bir şekilde dil öğrenme hizmeti veren Quizlet, sınıf arkadaşlarınız veya öğrencilerinizle birlikte çalışma olanağı sunuyor. Kullanıcılarına çalışma setleri oluşturma imkanı tanıyan Quizlet, hem Android, hem de iOS platformlarında ücretsiz olarak mevcut.

Dil Öğrenme Kılavuzu

Bravolol firması tarafından geliştirilen Dil Öğrenme Kılavuzu, özellikle kolay kullanımı ve sade tasarımı ile öne çıkıyor. Çevrimdışı olarak da çalışabilen Dil Öğrenme Kılavuzu uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Lingualeo

Gramer kursları, altyazılı TED konferansları ve İngilizce makaleler gibi pek çok içeriğe ulaşmanızı sağlayan Lingualeo, içinde 100’den fazla açıklamalı ve resimli kelime seti barındırıyor. İnternet bağlantısı olmadan da çalışabilen Lingualeo, Android ve iOS platformları için ücretsiz olarak sunulmuş durumda.

Voscreen

Rakiplerinin aksine kısa video kesitleri sayesinde dil öğretmeye çalışan Voscreen, içeriklerini filmler, müzik videoları, belgeseller ve çizgi filmlerden alıyor. Rakiplerine oranla oldukça eğlenceli bir öğrenme süreci sunan Voscreen uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Cambly

Skype benzeri bir yapıya sahip olan Cambly, tamamen online olarak çalışıyor. Kullanıcılar ile ana dili İngilizce olan eğitmenleri bir araya getiren Cambly, konuşarak pratik yapmak için ideal bir uygulama, Cambly uygulaması hem Android, hem de iOS platformlarında ücretsiz olarak mevcut.

English Ninjas

Tek tuşla İngilizce konuş sloganı ile karşımıza çıkan English Ninjas, Mekanist.net kurucularından Ali Servet Eyüboğlu tarafından geçtiğimiz yıl tanıtılan yerli bir uygulama. Tıpkı Cambly gibi anadili İngilizce olan eğitmenler arayıcılığıyla İngilizce öğreten English Ninjas uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Speaky

Arkadaşlar edinerek pratik yapmanıza olanak tanıyan Speaky, 180 ülkeden kullanıcılara sahip. Toplamda 110 farklı dilin konuşulduğu platformda size uygun dil partnerinizi bularak, istediğiniz dil için pratik yapabilirsiniz. Speaky uygulamasının Android ve iOS platformları için ücretsiz olarak sunulduğunu da ekleyelim.

Beğenerek kullandığınız mobil uygulamaları yorumlarınızla ekleyebileceğinizi hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.