25 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşan Duolingo, 25 milyon dolar yatırım aldı

25 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşan Duolingo, 25 milyon dolar yatırım aldı

Dil öğrenme konusunda en popüler ve beğenilen uygulamalardan biri olan Duolingo, Seri E yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı ve tek boynuz (unicorn) olmaya bir adım daha yaklaştı.

Drive Capital öncülüğündeki yeni yatırım turuyla Duolingo'nun değeri 700 milyon dolara yükselirken girişimin bugüne dek aldığı toplam yatırım tutarı da 108,3 milyon doları geçmiş oldu. Duolingo'nun büyümeden ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Gina Gotthilf, bu yatırıma ihtiyacı duymadıklarını ve bi kaç teklif içinde kendileri için en faydalı olanı tercih ettiklerini paylaşıyor. 200 milyon kullanıcıyı geçtiklerini paylaşan Gotthilf, 25 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştıklarını da paylaşıyor.

Yeni ürünler çıkarmaya devam edecek

Duolingo bu yatırımla şu anda 80 olan çalışan sayısını 2018'de 150'ye çıkarmayı hedefliyor. Bu yeni yeteneklerin çoğunun mühendis ve tasarımcı olacağını da ekliyor. Gotthilf'in paylaştığı bir diğer bilgiyse Duolingo'nun yeni ürünler çıkaracak olması. Duolingo Stories bu yeni ürünlerden biri ve dil öğrenme deneyimini daha ileri bir noktaya taşıyaca ki Duolingo'da soru/test serisini bitiren kullanıcılar olduğunu düşünürsek bu adımın pekala işe yarayacağını söyleyebiliriz.

Haziran 2015'te Google Capital liderliğinde 45 milyon dolar yatırım alan Duolingo, Japonca ile ilk Asya dilini de kütüphanesine eklemişti. Korece ve Çince dillerinin de bu yıl içinde veya 2018 yılı başında Duolingo'ya eklenmesi planlanıyor. Yeni yatırımla yapay zeka tarafına daha fazla ağırlık vermek isteyen 5 yıllık girişim, ne kadar gelir elde ettiğini paylaşmıyor ama geçen yıl Duolingo'nun kurucusu Luis von Ahn, sunucu, maaş ve diğer masraflar için günde 42 bin dolar harcadıklarını paylaşmıştı. Bu rakamın ciddi bir masraf olduğu düşünülebilir ama Gotthilf'in de işaret ettiği üzere yeni yatırım Duolingo'nun gelirlerinin arttığına işaret ediyor. CAPTCHA'nın mucidi de olan Luis von Ahn'ı Webrazzi Summit 2014'te ağırlamış ve kendisinden yabancı dil eğitiminin değişimine dair bir sunum izlemiştik.

Duolingo, 2016'nın sonunda sosyal ağ özelliklerine kavuşmuş ve geçtiğimiz Nisan ayında gelirlerini artıracak ücretli abonelik bazı testler yapmaya başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.