Duolingo, Google Capital liderliğindeki turda 45 milyon dolar yatırım aldı

Duolingo, Google Capital liderliğindeki turda 45 milyon dolar yatırım aldı

Online dil öğrenme girişimi Duolingo, Google Capital liderliğindeki turda 45 milyon dolar yatırım aldı. Duolingo tarafından bize iletilen bilgiye göre girişimin var olan yatırımcılarının da katıldığı turla değerlemesi 470 milyon dolara çıktı.

Google Capital'ın Duolingo'ya olan ilgisini şirket ortaklarından Laela Sturdy, Duolingo'nun mobil öncelikli, kullanıcıya uyum sağlayan ve oyunlaştırılmış platformunun dünya çapında insanların dil öğrenme biçimlerini değiştirdiğini söyleyerek açıklıyor. Girişimin çoğunlukla video odaklı online eğitim sistemine interaktif bir yaklaşım getirmesi elbette bir diğer etken.

Bugün  100 milyondan fazla kişiye dil öğrettiği belirtilen Duolingo, yatırımı platformunu geliştirmek ve okullarda yaygınlaşmak için kullanacak. Geçtiğimiz Ocak ayında okullar için ücretsiz platformunu Duolingo for Schools'u açan Duolingo, bugüne kadar 100 bin öğretmenin platforma kayıt olduğunu söylüyor. Platformu okuma kitapları yerine kullanan öğretmenler olduğu kadar, platformun müfredatını takip etmeyi tercih eden öğretmenler olduğu da bir diğer not.

Duolingo 2011 yılında Union Square Ventures'dan 3.3 milyon dolar, 2012 yılında NEA öncülüğünde 15 milyon dolar ve 2014'te KPCB liderliğinde 20 milyon dolar olmak üzere üç tur yatırım almıştı. Ashton Kutcher ve yazar Tim Ferriss de girişimin destekçileri arasında yer almıştı.

Duolingo CEO'su Luis Von Ahn geçtiğimiz yıl Webrazzi Summit konuşmacıları arasındaydı. Sunumunu aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.