Microsoft Paint, fanlarının tepkileri sayesinde, varlığını sürdürecek

Microsoft Paint, fanlarının tepkileri sayesinde, varlığını sürdürecek
Paint (klasik)

MS Paint'in emekliye ayrılacağı haberi özellikle 30 yaş üstü bilgisayar kullanıcılarına duygulu dakikalar yaşattı ama Microsoft kafa karışıklığı giderecek bir açıklama yaptı ve klasik Paint uygulamasının varlığını sürdüreceğini açıkladı.

Microsoft blogundan yapılan resmi açıklamaya göre MS Paint, Windows bilgisayarlara ön yüklü bir program/uygulama olarak gelmeyecek. Fakat ayrı bir uygulama olarak Windows Store'dan indirilebilecek. Yani Paint uygulaması bağımsız bir uygulama olarak varlığını sürdürecek.

Paint'in kaldırılacağı haberiyle birlikte çok sayıda Paint fanı, başta Twitter olmak üzere sosyal ağlarda tepkilerini dile getirdiler. Öyle ki Paint kısa sürede Twitter'da trend haline geldi. Bu tepkiler üzerine konuya açıklık getiren Microsoft, fanlarının dilerlerse Paint uygulamasını Windows Store'dan indirebileceğini belirtiyor.

Hatırlatmak gerekirse Microsoft, önümüzdeki Eylül'de yayınlamayı planladığı Windows 10 Creators güncellemesinde Paint'i de emekliye ayrılacak programlar/uygulamalar arasında göstermişti. Diğer yandan Paint'in selefi Paint 3D'yi de tanıtmış ve 3 boyutlu çizim özelliklerine sahip yeni bir uygulamayı da Windows Store'a eklemişti.

Özetle Microsoft, bundan sonra Paint 3D uygulamasını öne sürecek ama bir klasik Paint efsanesini yaşatmak isteyen Windows Store'da aradığını bulabilecek.

Paint 3D
Paint 3D
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.