Elon Musk: Mark Zuckerberg'ün yapay zeka konusundaki algısı kıt

Elon Musk: Mark Zuckerberg'ün yapay zeka konusundaki algısı kıt

Teknoloji sektörünün geleceği olarak görülen yapay zeka, yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu. Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'ün yapay zekanın geleceği ile ilgili düşüncelerinin kısıtlı olduğunu dile getirdi.

Olayın başlangıcına gidecek olursak Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yapay zeka teknolojisinin insanlık tarihi boyunca karşılaşılan en büyük risk olduğuna dair bir açıklama yapmış ve yapay zekanın oluşturabileceği tehlikeleri karşı uyarılarda bulunmuştu. Açıklamanın ardından yaklaşık 7 gün sonra bir canlı yayın düzenlediği sırada soruları yanıtlayan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, yapay zeka ve Elon Musk'ın açıklamalarıyla ilgili gelen soruya ilginç bir cevap verdi.

Elon Musk'ın yapay zeka ile ilgili açıklamalarını sorumsuzca olduğunu dile getiren Mark Zuckerberg, yapay zekayla ilgili ortaya atılan kıyamet senaryolarını ve olumsuz düşüncelerin kaynağını anlayamadığını da ekledi. Haberimizin asıl heyecan verici kısmı ise bundan sonra başlıyor.

Sizce kim haklı?

Takipçilerinden birinin Mark Zuckerberg'ün açıklamalarının bulunduğu bir haberi Elon Musk'ı etiketleyerek paylaşmasının ardından Musk'tan oldukça sert bir cevap geldi. Attığı Tweet'te Mark Zuckerberg ile daha önce yapay zeka hakkında konuştuklarını belirten Musk, Zuckerberg'ün konuyla ilgili olan anlayışının yetersiz olduğunu söylemekten de çekinmedi. Şu an için sıra Zuckerberg'e geçmiş gibi görünüyor, polemiğin uzayıp uzamayacağını ise zaman gösterecek.

Buradaki asıl soru ise kimin haklı olduğu. Evet teknoloji dünyasının en önemli isimleri arasında yer alan Mark Zuckerberg ve Elon Musk'ın sosyal medya platformlarından polemiğe girmesi ilginç ama tartıştıkları konu oldukça ciddi. Peki sizce kim haklı? Yapay zeka bir tehdit mi yoksa teknoloji dünyasının geleceği mi? Diğer bir söyleyişle Musk mı Zuckerberg mü?

Öne çıkan görsel: CNBC

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.