Yakınınızdaki Wi-Fi noktalarını bulmanızı sağlayan 6 araç

Yakınınızdaki Wi-Fi noktalarını bulmanızı sağlayan 6 araç

Wi-Fi olmayan bir hayat günümüz insanları için tam anlamıyla bir kabus. Gerek yavaş bağlantılar nedeniyle olsun gerek data sınırlamaları nedeniyle, insanlar gittikleri her yerde Wi-Fi bağlantısı bulmak için bir çaba harcıyor.

Büyük şehirler ise insanlar için adeta bir nimet, zira ücretsiz Wi-Fi hizmeti oldukça yaygın. Starbuckslardan alışveriş merkezlerine kadar bir çok yerde ücretsiz Wi-Fi'a ulaşmak oldukça kolay. Yine de insanlar sürekli Wi-Fi şifresi sormaktan çekinebiliyor. Üstelik hangi bağlantının daha iyi olduğunu bilmediği için belli bir zamanını doğru bağlantıyı bulmaya harcıyor.

Siz de tüm karışıklıktan sıkıldıysanız en iyi 6 Wi-Fi bağlantı noktası bulma hizmeti veren uygulamaları bu yazıda bulabilirsiniz.

Wi-Fi Map

Android ve iOS için geliştirilmiş olan WiFi-Map uygulamasının bu alandaki en gelişmiş uygulamalardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Zira bu uygulamada 100 milyonun üzerinde Wi-Fi bağlantı noktası tanımlı. Bu kadar geniş bir yelpazeye sahip olan bu uygulama, özellikle seyahat ederek çalışan insanlar tarafından tercih ediliyor. Çünkü sadece batı ülkelerini değil; Orta Doğu, Orta Asya, Afrika, Rusya gibi bölgeleri de kapsıyor.

Wi-Fi Map; aslında kullanıcılarının da katkısı ile bu kadar büyük bir ağa sahip oldu. Kullanıcılar sürekli milyonlarca Wi-Fi bağlantı noktası şifresini sisteme kaydediyor böylece garsonlar da rahat nefes alıyor.

Bu uygulamanın önemli özelliklerinden bir tanesi de çevrimdışı olarak da kullanılabilmesi. Zira internet hizmetiniz olmadan da Wi-Fi bağlantı noktalarını bulmak bir çok durumda hayat kurtarabilir.

Avast Wi-Fi Finder

Ücretsiz anti-virüs yazılımlarında liderler isimlerden biri olan Avast bu konuya da el atmış. Bu uygulamayı çalıştırdığınızda, cihazınızın gps’ini kullanarak size en yakın Wi-Fi bağlantı noktasını bulmanızı sağlıyor. Her bağlantı noktası için de şifreye ihtiyacınız olup olmadığını söylüyor.

Daha detaylı bir arama yapmak ya da başka konumlarda Wi-Fi bağlantı noktası aramak istiyorsanız, uygulamanın arama bölümünü kullanmanız yeterli. Bu arada bir güvenlik firmasından beklenebilecek şekilde Avast WiFi-Finder bağlanmak istediğiniz yada bulduğunuz bağlantı noktasının güvenli olup olmadığını da size bildiriyor.

Son olarak bu uygulama hızınızın çalışabilmek için yeterliliğini ölçen bir Wi-Fi hız tesit de yapıyor.

OpenSignal (WiFiMapper)

Wifi-Map'in sahip olduğu 100 milyon bağlantı noktası size etkileyici geldiyse bu uygulamanın dünya çapında 500 milyon bağlantı noktasını haritalandırdığını duymak sizi mutlu edecektir. Tabi ki bütün bağlantı noktaları harita üzerinde belirtilmiş ancak bu uygulamayı başarılı yapan  bağlantı noktası yoğunluğunun yanı sıra uygulamanın sağladığı ekstra özellikler.

İlk ve en önemli özellik olarak uygulamanın Foursquare ile entegre çalışmasından bahsedebiliriz. OpenSignal, konum bazlı sosyal medya uygulamasından mekanın yoğun saatleri, ortamı, kahvenin güzelliği gibi bilgileri de çekiyor. Bunlara ek olarak OpenSignal'ın sağlam filtreleme özelliklerine sahip olduğu söylenebilir. Arama sonuçlarını; tür, hız, konum gibi kriterlere göre sıralamanız mümkün.

Bu uygulamada da diğerlerinde olduğu gibi kullanıcılar birbirleri ile bağlatı hızı, bağlatı kalitesi gibi bilgileri de paylaşabiliyor.

Wi-Fi Hotspot Scanner

Yukarıdaki 3 uygulamayı da kullanmak için  o veya bu şekilde cep telefonunuz veya tabletinize ihtiyacınız var. Peki ikisine de ulaşamadığınız ve sadece laptopunuz olduğu durumlarda ne yapacağınızı düşündünüz mü?

Windowsun kendi Wi-Fi tarama özelliği varken neden ekstra bir uygulama kullanmanız gerektiğine anlam verememiş olabilirsiniz. Wi-Fi Hotspot Scanner'ın  sahip olduğu özelliklere bakmanız bu kararınızı değiştirmenize yol açabilir. Çünkü bu uygulama, wifi bağlantı noktalarını tararken, bağlantı güvenlik ayarları, yayın kanal bilgisi ve mac adresi gibi bilgileri de size sunuyor. Ayrıca tarama bilgilerini cvs, xml,html gibi formatlarda kaydedip paylaşmanıza da olanak sağlıyor. Dahası uygulama portatif, yani bir yükleme gerektirmeden usbde barıdırabilir istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Wi-Fi Space

Konu web tabanlı bağlantı noktası tarayıcılara geldiğinde sınırlı sayıda hizmet veren araç mevcut. Zira bu araçları kullanabilmek için  önce internete bağlanmış olmanız gerekiyor. Yine de bu araçları tamamen kullanışsız olarak tanımlayamayız. Eğer hali hazırda bir bağlantınız var ise bir sonraki konumunuz için plan yapmaya başlayabilirsiniz.

Wi-Fi Space dünya çapında 20 milyondan fazla bağlantı noktasını harita üzerinde gösterebiliyor. Sonuçlar Kuzey Amerika ve Avrupa ağırlıklı olsa da diğer bölgeleri de az olmak kaydıyla kapsıyor. Üstelik istediğiniz bölgede arama yapmanıza olanak veren bir arama motoru da mevcut.

Diğer uygulamalardaki kadar detay barındırmasa da bağlantının güvenli olup olmadığını ya da şifreli olup olmadığını harita üzerinde ki pinlerin renkleri ile ayırt edebiliyorsunuz. Sonuçta alternatifleriniz olduğunu bilmek güzel.

Facebook Wi-Fi Bul

Bir süre önce Facebook Mobil Uygulamasında yerini alan Wi-Fi Bul özelliğini ancak veri bağlantınız mevcutken kullanabiliyorsunuz. Facebook Wi-Fi bul ile yakınlardaki ücretsiz Wi-Fi hizmeti veren işletmeleri görüntüleyebiliyorsunuz. İşletmelerin altında bağlanabileceğiniz ağ isimlerini de belirten bu özellik üzerinden işletmelerin sayfalarını ziyaret edebiliyor ve yol tarifini de alabiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.