Facebook, içerik hakları girişimi Source3'yi satın aldı

Facebook, içerik hakları girişimi Source3'yi satın aldı

İçerik hakları ihlalleri ve izinsiz yüklenen videolarla savaş açan sosyal medya platformu Facebook, ABD merkezli içerik hakları girişimi Source3'yi satın aldı. Gerçekleşen satın alma Source3'nin resmi sitesi arayıcılığıyla duyuruldu. Açıklamada anlaşmanın şartları paylaşılmazken, Facebook sözcüsü de açıklama yapmaktan kaçındı.

Source3'nin sadece teknolojisini satın almayan Facebook, girişimin bazı çalışanlarını da bünyesine kattı. 2014 yılında 4 milyon dolar tohum yatırımı alan Source3, içerik hakları ihlalleri ve hak yönetimi konularına yoğunlaşıyor. Facebook'ta da korsan bir şekilde izinsiz yüklenen videoları takip edecek olan Source3, IP üzerinden izinsiz paylaşım yapan kullanıcıları tespit edecek.

Korsan içerik sorunana çözüm olacak mı?

Geçtiğimiz yıl duyurduğu Rights Manager servisi ile korsan içeriklere ve telif hakları ihlallerine savaş açan Facebook, Source3'nin satın alarak elini güçlendirdi. Youtube'un Content ID servisine oldukça benzeyen Rights Manager, içeriklerin izinsiz olarak paylaşılmasının önüne geçiyordu. Source3'nin Facebook'a katılması sosyal medya platformu içinde hızla büyüyen korsan paylaşım sorununa çözüm olacak mı bunu zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.