Daimler ve Bosch, insansız bir otopark geliştirdi

Daimler ve Bosch, insansız bir otopark geliştirdi

Daimler (Mercedes-Benz) ve Bosch, araç sahipleri için oldukça sinir bozucu olan park bulma ve park etme işlemini insansız bir şekilde çözebilecekleri bir otopark geliştirdi. 2018 yılı itibari ile Almanya'da bulunan Mercedes Benz Müzesi'nde hizmete girecek olan bu otopark "vallet" sistemi ile çalışıyor.

Telefonlara indirilecek bir uygulama sayesinde kullanılabilecek olan bu teknoloji, araç sahiplerine zaman kaybetmeden park yeri bulmak, park etme ve bulundukları yere geri gelme işlemlerini kapsıyor. Hem araçta hem de otopark alanında bulunan sensörler sayesinde sürücüsüz araç en makul yerdeki boş alanı tespit ediyor ve aracı park ediyor. Aynı zamanda araç hareket halindeyken çevresinde olan bitenleri de sensörler aracılığıyla takip ediyor ve güvenliği böyle sağlıyor.

Altyapıda kullanılan bileşenler Bosch tarafından üretilmiş ve Daimler'in teknolojisi ile uyumlu hale getirilmiş. Almanya'da bulunan müzede uzun bir deneme süreci geçirecek olan bu teknoloji, yerel düzenlemelerin de sağlanması ile diğer otoparklara da uygulanmaya başlayabilecek. Böylece otoparkların boş alanları, en verimli şekilde kullanılmış olacak.

İnsansız araç teknolojileri, gerçekten büyük bir soruna daha çözüm üretmiş olacak çünkü otoparklarda boş yer ararken kaybedilen zamanlar, en az trafikte geçirilen boş zamanlar kadar fazla.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.