Microsoft, Paint'i emekliye ayırıyor

PC için bir dönem daha sona eriyor. Birçoğumuzun çocukluğunda PC ile tanışmasını sağlayan Windows'un artık klasik hale gelen programı Paint, emekliye ayrılıyor. Bu yıl 32'inci yaşını kutlayan Paint'i kapatacağının işaretini veren Microsoft, daha gelişmiş programlarının Paint'in yerini alacağını umuyor olabilir.

Microsoft'un önümüzdeki Eylül'de yayınlamayı planladığı Windows 10 Creators güncellemesi ile ilgili yeni paylaştığı bir not, Windows'tan kaldırılacak ya da yıpranmış yazılımlarını listeliyor. Bunlar arasında tahmin edebileceğiniz gibi Paint de yer alıyor. Listelenen uygulamaların geliştirilme sürecinde dahil edilmediği ve önümüzdeki sürümlerde ortadan kalkabileceği açıkça belirtiliyor. Bu, Paint'in bir sonraki Windows güncellemesini göremeyeceği anlamına geliyor.

Microsoft geçtiğimiz Mayıs'ta düzenlediği geliştirici konferansı Build'de Creators güncellemesiyle ilgili detaylara yer vermişti. Halihazırda Paint 3D'yi tanıtan Microsoft, bunu Paint'in selefi olarak görüyor olabilir ancak kullanıcılar tarafında bunun böyle olduğuna dair endişeler var. Diğer taraftan Paint'in eski popülerliğini kaybetmeye devam ettiği aşikar. Microsoft'un kararı öyle ya da böyle bir dönemin bitişine işaret ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.