Microsoft Build 2017 etkinliğinin ikinci gününe damga vuran yenilikler

Microsoft Build 2017 etkinliğinin ikinci gününe damga vuran yenilikler

10 Mayıs'ta başlayan Microsoft'un geliştirici konferansı Build 2017'de duyurulan yenilikleri aktarmaya devam ediyoruz. Etkinliğin ikinci gününde özellikle Windows 10 ve Windows Store ile ilgili önemli güncellemeler paylaşan Microsoft'un, yaptığı uyurulardan öne çıkanlar şu şekilde:

Windows 10 Fall Creators güncellemesi

Son dönemde platformlar arası çalışmalara odaklanan, Microsoft Build 2017'nin ikinci gününde Windows 10'a gelecek olan büyük güncellemenin platformlar ve cihazlar arası verimliliğe odaklanacağını açıkladı. Windows 10 Fall Creators  güncellemesi iPhone veya Android telefonunuzda başladığınız bir projeye Windows 10 işletim sistemine sahip cihazınızda devam etmenize olanak sağlayacak.  Windows 10 Fall Creators güncellemesinin, Eylül ayında kullanıcılarla buluşması planlanıyor.

Güncellemeyle birlikte, Windows 10 bilgisayarınızdaki dosya ve diğer içeriklere diğer mobil platformlardan da erişmeniz mümkün olacak. Platformlar arası bağlantı Microsoft'un sanal asistanı Cortana aracılığıyla sağlayacak.

Windows 10'un yeni tasarım yaklaşımı: Fluent Design

Microsoft'un Windows 10'un tasarımını değiştirmek için Project Neon kod adıyla çalışmalar yürüttüğünü geçtiğimiz Şubat'ta aktarmıştık. Build 2017 etkinliğinde Fluent Design ismiyle karşımıza çıkan yeni tasarım anlayışı, Microsoft Metro'nun tasarımını baştan aşağıya değiştirecek. Işık, derinlik, hareket, malzeme ve ölçek gibi değişkenlere odaklanan Fluent Design, oldukça başarılı görünüyor.

Yapay zeka destekli video düzenleme uygulaması: Story Remix

Günün erken saatlerinde tüm detaylarını sizlere aktardığımız Story Remix, yapay zeka destekli yeni nesil bir video düzenleme uygulaması. Oldukça hızlı bir şekilde video düzenleme yapabilen Story Remix, Remix 3D ve Paint 3D desteğine de sahip.

Surface Pen yeni özellikler kazanıyor

Surface ailesinin ürünlerini kullananlar için vazgeçilmezlerden biri Surface Pen, Windows 10 Fall Creators güncellemesi ile yeni özellikler kazanacak. Surface Pen böylece sadece kalem için tasarlanmış uygulamalar içinde değil, Windows 10'un her noktasında etkin bir şekilde çalışacak.

Karma Gerçeklik kontrolleri

Hibrit veya karma gerçeklik olarak adlandırılan Mixed Reality başlıkları için geliştirdiği yeni kontrolleri de tanıtan Microsoft, kontrollerini LED ışıklandırmalarla donatmış. Başlıkta bulunan sensörler sayesinde takip edilecek olan yeni kontroller, Acer'ın karma gerçeklik başlığıyla da kullanılabilecek. Acer'ın karma gerçeklik başlığının 399 dolar fiyat etiketine sahip olacağını da hatırlatalım.

Bulut tabanlı Clipboard

Apple'ın evrensel panosuna benzeyen Clipboard, bulut tabanlı işlevsel bir uygulama. Evrensel panodan farklı olarak diğer mobil platformları da destekleyen Clipboard, Windows 10 bilgisayarınızda kopyaladığınız bir içeriği Android ve iOS mobil cihazlarınızda kullanmanıza olanak sağlıyor. Clipboard'un Office uygulamalarıyla entegre bir şekilde çalışabileceğini ekleyelim.

iTunes Windows Store'a geliyor

Apple'ın Windos Store'da en çok aranan ancak bulunamayan uygulamalarından biri olan iTunes, Windows'un resmi uygulama mağazası Windows Store'a geliyor. Özellikle Windows 10 S işletim sisteminin sadece Windows Store'da bulunan uygulamaları çalıştırabilmesi nedeniyle atılan bu adımla birlikte Apple, Windows Store için geliştireceği iTunes'u 2017'nin sonuna doğru kullanıma sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.