Microsoft, Windows 10’un ikinci büyük güncellemesinin de 2017 yılında geleceğini doğruladı

Microsoft, Windows 10’un ikinci büyük güncellemesinin de 2017 yılında geleceğini doğruladı

Microsoft, Ağustos ayında yayınladığı Anniversary güncellemesinden sonra Windows 10 için iki büyük güncelleme daha yapmayı planladığını açıklamış fakat güncellemeler için belirli bir tarih vermemişti. Bugün ortaya çıkan bir görselle ikinci güncellemenin 2017 yılı içinde geleceği ortaya çıktı.

Microsoft’un güncellemeler için yayınladığı zaman çizelgesi görseliyle 2017 yılında karşımıza çıkacağı kesinlik kazanan ikinci büyük güncelleme, henüz bir isme sahip değil. Fakat konuşulanlara göre güncellemenin kod adının Redstone 3 olması bekleniyor.

2017 yılının ilk büyük Windows 10 güncellemesi bir süredir Windows Insiders kullanıcıları tarafından da test edilen Creators güncellemesi olacak. Bu güncellemenin Nisan ayı itibariyle kullanıma sunulması bekleniyor. 2017 yılında geleceği kesinleşmiş olsa da ikinci büyük güncellemenin tam olarak ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz bilgi bulunmuyor.

İkinci güncellemenin ne gibi yenilikler sunacağı konusunda da herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, ilk olarak Creators güncellemesinin test aşamasında karşımıza çıkan "kişiler çubuğu" özelliğinin ilerleyen dönemlerde güncellemenin içerisinden çıkarıldığını hatırlatalım. Bu özelliğin yayınlacak olan ikinci büyük güncellemeyle birlikte tekrar karşımıza çıkması sürpriz olmayacaktır.

Son olarak Microsoft'un "Project Neon" adı altında Windows 10 tasarımını değiştirmek istediğini ve gelecek ikinci büyük güncellemenin tasarım anlamında yenilikler getirerek Project Neon'a geçiş sürecini hızlandırabileceğini de ekleyelim.

Neon Project
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.