Suudi Arabistan'ın teknolojiye yatırım yapan 25 önemli yatırım şirketi

Suudi Arabistan'ın teknolojiye yatırım yapan 25 önemli yatırım şirketi

Arap Yarımadası'nın en büyük ülkesi Suudi Arabistan son yıllarda petrol dışında da anılan bir ülke olmaya başladı ve CB Insights'ın hazırladığı harita bölgedeki yatırımcıları ve onların girişimlerini tek karede görmemizi sağlıyor.

Uber başta olmak üzere çeşitli girişimlere yatırım yapan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, SoftBank'ın başı çektiği 100 milyar dolarlık ortak teknoloji fonunun en büyük 2. ortağı olarak da dikkat çekmişti. Ülkenin Vision 2030 stratejisine yön veren Prens Mohammed bin Salman da yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarından uzun dönemde cazip finansal geri dönüşler bekledikleri açıklamıştı.

Suudi Prens El-Velid bin Talal, Snapchat ile yaptığı yatırım görüşmelerinden vazgeçse de, Twitter’a yaptığı 300 milyon dolarlık yatırımla gündeme gelmişti. Hatta ikinci yatırımında hisse oranını biraz daha yükseltmişti.

Saudi Telecom'un yatırım kolu STC Ventures ile yine devlete bağlı Saudi Aramco ise petrol zengini ülkenin önde gelen yatırımcılarından. STC Ventures'ın adını Modanisa yatırımından, Saudi Aramco'u ise Babür Özden’in kurucularından olduğu büyük veri girişimi Maana yatırımından hatırlayanlar olacaktır.

Sözü fazla uzatmadan sizi 25 Suudi yatırımcı onların 2012-2016 yıllarında yatırım yaptığı girişimlerle baş başa bırakalım ve 2017 yılında bu yatırımcıların neler yapacağını beklemeye geçelim...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.