Google Haritalar "Listeler" özelliğiyle sosyalleşiyor

Google Haritalar

Google Haritalar uygulamasını konum bazlı servisleri öne çıkaracak şekilde güncellemeye devam ediyor. Yakın zamanda Haritalar'ın yeni tasarımını devreye alan Google, uygulamaya Listeler özelliğini ekledi.

Bugünden itibaren Google Haritalar'ın tüm iOS ve Android kullanıcılarına açılan Listeler özelliği, harita üzerindeki bir nokta ya da mekanı favorilerinize eklemenizi, yıldız ikonuyla kaydetmenizi ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlıyor. Kullanıcılar Google Haritalar'ı anlık rota sormak ya da sonradan gitmeyi planladıkları bir mekanın konumunu bulmak için kullanıyor, çoğunlukla. Buna karşın mekanla ilgili detayları bulabileceğiniz "mekan arama" özelliği farklı uygulamalara kalıyor. Listeleme özelliği, Google Haritalar'da yapılan aramaları "adres sorma"nın dışına çıkarabilir, kullanıcılara bir mekanı aramak için farklı uygulamalar yerine Google Haritalar'ı kullanmak için yeni bir sebep daha sunabilir.

Google, Listeler'i paylaşma özelliğiyle Google Haritalar'ı sosyalleştirmek de istiyor. Kullanıcıların kısa süre içinde kişisel listeler oluşturabileceklerini paylaşan Google, bu listelerin gizli ya da açık olacağına kullanıcının karar vereceğini söylüyor. Listeler'i bir bağlantıyla paylaşmanızı sağlayan Google, bunları takip etmenize de izin veriyor. Bu sayede takip ettiğiniz bir listeyle ilgili güncellemelerden haberdar oluyorsunuz.

Google Haritalar Listeler özelliğini ünlü yayıncı, guru ya da mekan işletmecisiyle birlikte geliştirmeye devam edebilir. Birçok Haritalar kullanıcısı, özel kurgulanan bu listeleri takip etmek isteyebilir. Bu özelliklerden faydalanmak için servisi Google hesabınızla kullanmanız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.