Apple'dan Samsung'a 4.3 milyar dolarlık OLED ekran siparişi!

Apple'dan Samsung'a 4.3 milyar dolarlık OLED ekran siparişi!

Geçtiğimiz hafta fiyatının bin doların üzerinde olabileceği konuşulan iPhone 8 modeli hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Güney Koreli yayın organı The Investor, Apple'ın Samsung'a 4.3 milyar dolarlık OLED ekran siparişi verdiğini iddia etti.

Uzun zamandır yeni iPhone modellerinin OLED ekran panelleriyle gelebileceği ve Apple'ın Samsung'a toplamda 100 milyon adetlik bir OLED ekran siparişi verdiği söyleniyordu. Bugün gelen bilgiler ise daha önce yapılan 100 milyon adetlik siparişe 4.3 milyar dolar değerinde 60 milyon adet OLED ekranın da eklendiği yönünde.

Kısacası toplamda 160 milyon OLED ekran siparişi veren Apple'ın, yeni gelecek iPhone modellerinde OLED panel kullanacağı da neredeyse kesinleşmiş oldu. Apple'ın 2016 yılı içerisinde 200 milyon iPhone sattığı düşünüldüğünde verilen 160 milyonluk sipariş yaklaşık olarak toplam satışların yüzde 80'ini karşılayacak.

Bugüne kadar iPhone modellerinde LCD ekran kullanan Apple, iPhone'nun 10. yılı vesilesiyle en büyük rakibi olan Samsung'un neredeyse tekelinde olan OLED'e geçiş yapıyor. Ayrıca bu haberin iPhone 8 modelinin fiyatının artacağı iddiasını güçlendirdiğini de belirtelim.

OLED panellerin bir tanesi yaklaşık olarak Apple'a 71 dolar olarak yansıyacak, hatırlamak gerekirse iPhone 7 modellerinin ekran maliyetleri 40 dolar seviyelerinde. Kısacası OLED'e geçiş iPhone 8 modelinin fiyatını belirleyecek en önemli etken olabilir. Son olarak kaynağının Samsung Galaxy S8 hakkında bir iddiada da bulunduğunu belirten The Investor, Galaxy S8 modeli için belirlenen satış adedinin 60 milyon olduğunu raporuna ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.