Suudi Arabistan Prensi El-Velid bin Telal, Snapchat’e yatırımdan vazgeçti

Suudi Arabistan Prensi El-Velid bin Telal, Snapchat’e yatırımdan vazgeçti

Suudi Arabistan Prensi El-Velid bin Telal'ın sahibi olduğu Kingdom Holding'in geçtiğimiz aylarda Alibaba ile birlikte Snapchat'e yatırım yapacağı söylentileri yayılmıştı. Bu söylentilerin üzerinden çok geçmeden Alibaba, Snapchat'e 200 milyon dolar yatırım yaparak şirketin değerlemesini yaklaşık 15 milyar dolara çıkarmıştı.

Bugün ortaya çıkan yeni bir bilgi, Suudi prensin Snapchat'e yatırım yapmaktan vazgeçtiği yönünde. 8 Mart 2015'te Snapchat'in CEO'su Evan Spiegel, CSO'su Imran Khan ve Prens El-Velid bin Telal'in katılımında bir toplantı gerçekleştirilmiş ve ilginç toplantı ortamından bir de fotoğraf yayınlamışlardı. Yatırım turuna Alibaba ile ortak olarak katılacağı söylenen Kingdom Holding, Alibaba'nın yatırım yaptığı turda katılmamış ve ardından mevcut durum ile ilgili bir bilgilendirme de yapmamıştı.

Kingdom Holding'in Snapchat'e yatırım yapmaktan neden vazgeçtiği bilinmiyor. Her iki şirketten de henüz bir açıklama gelmiş değil. Teknoloji alanındaki şirketlerle yakından ilgilenen Kingdom Holding'in Twitter'da da hissesi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.