PayU, internet bankacılığı ile ödeme sağlayan ComPay entegrasyonunu ekledi

PayU, internet bankacılığı ile ödeme sağlayan ComPay entegrasyonunu ekledi

Farklı ödeme sistemleriyle iş birliklerini genişletmek konusunda son dönemde hızlanan PayU Türkiye, bu kez ComPay ile entegre oldu. Altyapısına ComPay ile ödeme seçeneğini ekleyen PayU, Türkiye'den müşterilerinin internet bankacılığı araçlarıyla ödeme yapmasını sağlıyor.

Webrazzi Arena 2015 girişimleri arasında yer alan ComPay, yaklaşık bir yıl önce Ekim 2015'te faaliyete başlamıştı. Kullanıcılara online alışveriş sırasında dijital bankacılık ürün ve hizmetlerini kullanmasını sağlayan ComPay, öncelikle kredi kartı kullanmayan 10 milyondan fazla banka müşterisini hedefliyor. ComPay ödeme çözümü, online alışverişlerin check out aşamasında, sizi seçtiğiniz bankanın internet şubesine yönlendiriyor ve hazır havale formu ya da bankanızın cüzdan uygulaması üzerinden ödeme yapmanızı sağlıyor.

PayU entegrasyonuyla birlikte PayU Türkiye'nin ödeme çözümlerini kullanan binlerce e-ticaret sitesi, ComPay ile ödeme kabulüne başlayabiliyor. PayU Türkiye CEO'su Y. Emre Güzer, açıklamasında,  entegrasyonun öncelikle e-ticaret ekosistemini genişletmek amaçlarına katkısına vurgu yapıyor: "Bu doğrultuda iş yerlerimize yeni müşterilere ulaşmalarını sağlayacak alternatif ödeme araçları sunmamız oldukça önem taşıyor" diyor Güzer. ComPay'in kartı olmayan ya da kartını internet üzerinden alışverişlerde kullanmak istemeyen müşterileri hedeflemesi PayU Türkiye'nin pazarı büyütmek hedefi açısından kritik. PayU Türkiye, son dönemde bu kitleyi hedefleyen benzer iş birliklerini hayata geçirmişti.

ComPay tarafında ise entegrasyon ciddi bir ölçeklenme potansiyelini beraberinde getiriyor. ComPay Kurucu Ortağı İrfan Aslan açıklamasında, "ComPay olarak artık binlerce e-ticaret firmasına PayU ile çok daha hızlı ulaşmayı ve çok kısa sürede ComPay İnternet Bankacılığı ile ödemenin Türkiye çapında yaygın bir ödeme alternatifi olmasını hedefliyoruz" diyor.

PayU 2015 yılı sonunda Türkiye’de 5 binden fazla aktif üye iş yerine ulaştığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.