PayU Türkiye 2015 yılında 1 milyar TL işlem hacmini geride bıraktı

PayU Türkiye 2015 yılında 1 milyar TL işlem hacmini geride bıraktı

Hareketli bir yılı geride bırakan PayU, 2015 yılı performansına dair güncel bilgileri paylaştı. Yılı 1 milyar TL'nin üstünde işlem hacmiyle kapattığını açıklayan PayU Türkiye'de 5 binden fazla aktif üye iş yerine ulaştığını belirtiyor.

2015 yılında gerek kurumsal kimliği gerek coğrafi yapılanmasıyla ilgili yeniliklere giden PayU, yeni internet sayfası ve logosuyla müşterilerinin karşısına çıkmıştı. Bununla birlikte Naspers'ın 16 ülkede faaliyet gösteren ödeme sistemleri sağlayıcısı, 2015 yılı sonunda Türkiye'yi de kapsayan Orta Doğu Avrupa&Orta Doğu ve Afrika (CEE & MEA) bölgelerini EMEA çatısı altında birleştirdiği kararını açıklamıştı. Yıl için Afrika bölgesine Nijerya ofisini açan PayU 2016 yılında Orta Doğu bölgesinde de yeni ofislerle büyümeyi planlıyor.

PayU Türkiye hızlı büyüme potansiyeli görülen ülkelerden biri ve  ulaştığı yıllık ortalama işlem sayısı 5 milyondan fazla. PayU'nun paylaştığı bilgilere göre ödeme altyapısı üzerinden gerçekeleşen işlemlerin yüzde 60’ı peşin, yüzde 40’ı taksit ödeme seçeneğini kullanıyor. Bugüne kadar tek seferde yapılan en yüksek işlem tutarı ise 49 bin 980 TL.

(Potansiyel) müşterilerin güvenlik kaygılarına da bir yanıt niteliğinde PayU sahte işlemleri yakalama oranının yüzde yüze yaklaştığını belirtiyor. Sanal POS çözümlerinin yanı sıra 250’den fazla farklı dolandırıcılık filtresi ve manuel takip hizmeti kullanan PayU Türkiye’nin engellediği tek seferde gerçekleştirilmeye çalışılan en yüksek sahte ödeme tutarının 71 bin TL olduğu belirtiliyor.

PayU Türkiye'de 2016 yılında işlem hacimi iki katına çıkarmayı yani 2 milyar TL'ye ulaşmayı hedefliyor. PayU Türkiye CEO'su Emre Güzer, konuyla ilgili açıklamasında, 2016 yılında üye işyerlerinin sadece online tarafta değil her alanda ödeme ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamaya yönelik çalışacaklarını söylüyor. Bununla birlikte bir hub vazifesi görerek Türkiye’deki üye işyerlerinin dünyadaki diğer kullanıcılarla buluşmasını sağlamak da PayU'nun 2016 hedefleri arasında. Güzer, “Yatırımcıların ve global oyuncuların Türkiye’ye ilgisi oldukça yoğun şekilde devam ediyor. Pazara yeni girecekler için Türkiye ilgi çekici bir alan olmakla birlikte kültür ve ödeme sistemleri açısından oldukça farklı ve değişik fırsatları barındırıyor. Bu alanda da yurt dışından gelenlere destek olacak işbirlikleri içerisindeyiz" diyor.

PayU bugün 16 ülkede 160 binden fazla üye işyeriyle çalışıyor ve şirketin yıllık 15 milyar dolar işlem hacmine ulaştığı belirtiliyor. PayU Türkiye'nin 2015 yılını özetleyen infografiğini aşağıda görebilirsiniz:

payu 2015

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.