Spor bileklikleriyle ünlenen Fitbit, Pebble'ı 35 milyon dolara satın alıyor

Spor bileklikleriyle ünlenen Fitbit, Pebble'ı 35 milyon dolara satın alıyor

Giyilebilir teknoloji ürünleri pazarı önemli bir satın almaya şahitlik etmek üzere. Gelen bilgilere göre popüler spor (fitness) bilekliği üreticisi Fitbit, akıllı saat üreticisinin ilk oyuncularından Pebble'ı satın alma işlemlerini başlatmış durumda.

Venturebeat'ın haberine göre Fitbit, Pebble'ı 34-40 milyon dolar arasında bir değerlemeyle satın alacak ve akıllı saat dikeyine hızlı bir giriş yapmış olacak. Bu rakam teoride dikkat çekici ama pratikte çok da yüksek değil. Zira The Information'ın paylaştığı bilgilere göre çalışanlarının yüzde 25'ini (40 kişi) Mart ayında işten çıkaran Pebble, finansal sıkıntıların üstesinden gelememiş gözüküyor. Dolayısıyla Pebble'ın kötü giden bir dönemde satışta olduğu aşikar.

Diğer yandan Canalys'in raporuna göre Pebble'ın akıllı saat pazarında payı yüzde 2. Kickstarter'da 15 dakikada 500 bin dolar destek toplayacak kadar popüler olsa da özellikle Apple Watch çıktıktan sonra akıllı saat pazarında dengelerin tepetaklak olduğunu söyleyebiliriz.

Fitbit, bu satın almayla Samsung'u geride bırakabilir

Yine Canalys'in raporuna göre Fitbit'in pazar payı yüzde 17'yi buluyor ve bu satın almanın gerçekleşmesi durumunda yüzde 18 pazar payına sahip Samsung'un önüne geçmiş oluyor. Bu da Fitbit'i Apple'dan sonra en çok akıllı saat satan üretici yapmış oluyor.

2015'te hisseleri halka arz eden Fitbit'in hisselerinde ciddi bir artış yok ama şahsen bu satın almanın tamamlanma olasılığını oldukça yüksek görüyorum. Zira Fitbit'in ürünlerini çeşitlendirmesinde fayda var ve Pebble'ın bu konuda son derece tecrübeli olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik şimdiye kadar Kickstarter'da 40 milyon dolar toplayacak kadar çok sevilmişti. Hisse başına 20 dolardan borsaya açılan Fitbit'in hisse tutarı şu anda 8 dolar civarında olsa da bu satın alma yatırımcılara yeni bir umut verebilir.

Mayıs ayında iki yeni akıllı saat ve bir GPS takip cihazı tanıtan Pebble, şimdiye kadar Y Combinator'ın da aralarında olduğu yatırımcılardan yatırım almıştı ama şu anda girişimin Silicon Valley Bank'a 25 milyon dolar borcu olduğu belirtiliyor.

Pebble'ın kurucusu Eric Migicovsky'nin "Kickstarter’dan 10 Milyon Dolar Nasıl Toplanır?" başlıklı oturumda Webrazzi Summit 2012'ye katıldığını da hatırlatmadan geçmeyelim..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.