ComPay yeni bir ödeme platformu olarak hizmete girdi [Webrazzi Arena]

ComPay yeni bir ödeme platformu olarak hizmete girdi [Webrazzi Arena]

Webrazzi Arena başladı ve sahneye ilk olarak fintech girişimi ComPay çıktı. Girişim, kullanıcılara online alışveriş esnasında dijital bankacılık ürün ve hizmetlerini kullandırmayı amaç ediniyor. Kısaca bahsetmemiz gerekirse örneğin bir e-ticaret sitesinde alışveriş esnasında sepetteki ürünle alışverişe devam ediyor ve ödeme sayfasına geliyorsunuz. Burada ComPay ile ödeme seçeneğini seçtikten sonra, kendi bankanızın internet şubesine giriş yapıyor ve sizin için hazır bekleyen havale formuna ulaşıyorsunuz. Hazır havale formu ise sizi direkt olarak ilgili satıcının hesabına, ilgili tutarda ödeme yapmanızı sağlıyor.

Hali hazırda eşi benzeri bulunmayan bir model olan ComPay, bankacılık ve ödeme sistemleri alanında tecrübesi bulunan İrfan Aslan, Celal Gürcüoğlu, Erman Çağıl ve Mine Könüman olmak üzere 4 ortakla kurulmuş. 2012 yılında ortaya çıkan girişim, yıllar içerisinde ekibe yeni katılımlar, yapılan toplantılarla birlikte güçlenerek filiz vermiş. 20 Ekim tarihinden itibaren hayata geçen servisin ilk iş ortağı ise banka tarafında Akbank, işyeri tarafında ise Atlasglobal olmuş.

ComPay'in hedef kitlesi kredi kartı olmayan 10 milyondan fazla banka müşterisi

compayComPay Ödeme Çözümleri, ortaklarının öz sermayesi ile kurulmuş bir girişim. Bugüne dek herhangi bir yatırım almayan şirket, bundan sonraki aşamalarda ise daha büyük ölçekli projeler gerçekleştirmek adına sermaye artırımına gidebileceklerini ya da yatırımcılara kapılarına açabileceklerinin altını çiziyor.

2016 yılında, Türkiye sınırlarının da dışına çıkarak uluslararası alanda da ürünler sunan bir firma haline gelmeyi isteyen ComPay'in kredi kartı olmayan 10 milyondan fazla banka müşterisi asıl hedef kitlesi. Bununla birlikte, büyük ve orta ölçekli bankalar ile en güçlü e-ticaret sitelerini de ödeme çözümünün bir parçası haline getirmek için çalışacak. Yılda EFT/havale işlem sayısının 20 milyon adet civarında olduğunu düşünürsek, göz koydukları pazar da oldukça büyük.

ComPay'in tanıtım videosunu izleyebilir, dilerseniz Webrazzi Arena sahnesinde yaptığı hemen aşağıdan sunuma da göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.