Tazedirekt'in kapanmasıyla yükselişe geçen Tazemasa, tüm Türkiye'ye açıldı

Tazedirekt'in kapanmasıyla yükselişe geçen Tazemasa, tüm Türkiye'ye açıldı

tazemasa-ekran

Tazedirekt'in kapanışıyla birlikte Türkiye'de taze gıdalar dikeyinde faaliyet gösteren online dağıtım servislerinin geleceğine şüpheyle bakılıyor. Ancak durum Tazemasa'nın büyümesine engel oluşturmamış gibi görünüyor. Bugüne kadar yalnızca İstanbul'da faaliyet gösteren Tazemasa, büyümesini hızlandıracak önemli bir adım atarak, servisini tüm Türkiye'ye açtığını duyurdu.

2012 yılının Aralık ayında Fahir Özcan'ın bir online market projesi olarak başlayan Tazemasa, bu yıl pazardaki üçüncü yılını geride bırakıyor. İlk günden bugüne kadar her yıl 2-3 kat büyüyerek yoluna devam eden Tazemasa geçtiğimiz Mart'ta bizimle aylık 4 bin 500 sipariş ortalamasına ulaştığını paylaşmıştı. Tazedirekt kapanışıyla birlikte yüzde 30'luk bir büyüme yakaladığını söyleyen Tazemasa, yakın rakibinden doğrudan üretim operasyonlarını üstlenmemesiyle ayrışıyor. Tazemasa e-ticaret sitesindeki binden fazla ürünü doğrudan üreticilerden satın alıyor ve müşterilerine ulaştırıyor.

Bugüne kadar yalnızca İstanbul'da hizmet veren Tazemasa'nın tüm Türkiye genelinde dağıtıma başlaması büyümesini ciddi ölçüde hızlandırabilir. Diğer taraftan servisin operasyonel maliyetlerini de yukarı çekecek gelişme girişimi yeniden yatırım almaya yönlendirebilir. Tazemasa ilk yatırımını 2014'te Inventures'dan almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.