Tazemasa her yıl 2-3 kat büyüyerek günde 150 sipariş ortalamasına ulaştı

Tazemasa her yıl 2-3 kat büyüyerek günde 150 sipariş ortalamasına ulaştı

Sizlere ilk olarak 2013 yılında tanıttığımız Tazemasa için 'Türkiye'de taze, doğal ve organik gıda satışı yapan ilk online e-ticaret platformlarından biri' diyebiliriz.

2012 yılından bugüne kadar her yıl 2-3 kat büyüyerek yoluna devam eden Tazemasa; aynı zamanda ülkemizin öne çıkan Food&Tech girişimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Bu haberimizde ise Tazemasa'daki son gelişmeleri ve Tazedirekt kapanışı sonrası rakamları sizler için derledik.

Müşterilerine sunduğu ürünleri üreticisinden satın alan ve sonrasında sahip olduğu soğuk hava depoları ve sipariş zinciriyle müşterilerine ulaştıran Tazemasa; şirketten aldığımız bilgiye göre günlük 150 sipariş ortalamasına ulaşmış durumda. Şimdilik yalnızca İstanbul içine gönderim yapabilen Tazemasa'nın sadece dağıtım ekibi ise 12 kişiden oluşuyor.

İlk yıllarında yalnızca taze meyve ve sebze dağıtımı üzerine eğilen girişim, daha sonra müşterilerinden gelen istekler doğrultusunda ürün yelpazesine peynir, süt ürünleri bakliyat ve et çeşitleri de eklemiş. Tazemasa'nın şu an müşterilerine sunduğu ürün adetiyse (SKU) 1000'in üzerinde.

tazemasa-gorsel

Tazedirekt kapanışı sonrasında siparişler yüzde 30 artmış

Tazedirekt'in ani ve beklenmeyen kapanışı sonrası satışlarında yüzde 30'luk bir artış yakaladığını öğrendiğimiz Tazemasa'nın kurucusu ve CEO'su Fahri Özcan, çok konuşulan bu konuyla ilgili ise şunları söylüyor: "2012 yılından bu yana çok popüler olan Food&Tech işinde doğal olarak kendi ürünleri pazarlayan yöresel siteler olduğu gibi, büyük kurumların girişimleri de oldu. Hemen ilk aklımıza gelen bir Yemeksepeti girişimi Lokum, Tazedirekt ve Getir geliyor. Bu girişimlerin hepsinin pazarın gelişmesinde çok olumlu katkıları oldu. Foodt&Tech pazarı her değerli oyuncu ile gelişiyor, ve pazarın daha da hızlı büyümesi için bu oyuncu sayısının değil azalması artması gerektiğine inanıyoruz.

Tazedirekt sonrası yüzde 30 bir artış yaşadığımızı söyleyebiliriz. Bunun dışında; Food&Tech işinde Hasan Bey'in de belirttiği gibi çok büyük bir gelecek var ama operasyon yoğun bir iş olduğu için tam konsantrasyon, iyi bir ekip ve detayları atlamadan yapılacak bir operasyon gerekiyor."

Tazedirekt'ten farklı olarak müşterilerine sunduğu 1000'in üzerinde ürünü üreticisinden satın alan Tazemasa, operasyon yükünü bir anlamda fazlasıyla hafifletmiş oluyor. Günlük 150 sipariş ortalaması ilk etapta kulağa az gibi gelse de alanında ülkemizin öne çıkan girişimlerinden biri olan Tazemasa, 2014 yılında almış olduğu yatırımla beraber yoluna devam ediyor.

Tazemasa ve Food&Tech girişimlerimizle ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.