Tazemasa.com: Mutlu ve sağlıklı aile sofraları yaratmak için yola çıkan bir online market projesi

Tazemasa.com: Mutlu ve sağlıklı aile sofraları yaratmak için yola çıkan bir online market projesi

2012 yılının Aralık ayında Fahir Özcan tarafından kurulan Tazemasa, mutlu ve sağlıklı aile sofraları yaratmak için yola çıkmış.

Tazemasa'nın oldukça ilginç bir kuruluş hikayesi var. 20 yılı aşkın süredir IT ve Telekomünikasyon sektörlerinde çalışan Fahir Bey, oğlu olduktan sonra ev alışverişini üstlenmesiyle beraber sağlıklı ve mevsim ürünlerini satın almanın oldukça zor olduğunu farkediyor. Mühendisliğin verdiği sorgulama ve araştırma içgüdüsü ile bu problemden bir iş modeli yaratan Özcan, Tazamasa projesini hayata geçiriyor.

Bünyesinde meyve, sebze, kahvaltı malzemeleri ve bakliyat gibi ürünler bulunduran Tazemasa, diğer online marketlerden daha farklı bir yapıya sahip. Odağına müşterilerine taze, lezzetli ve uygun fiyatlı ürün sunmayı koyan Tazemase, stok tutmuyor. Siparişe göre, yöresinden tedarik edilen ürünler bir gün sonra Tazemasa'nın kendi kargo mekanizmasıyla evlere teslim ediliyor.

tazemasa-ekran-goruntusu

Tazemasa'da 400'ün üzerinde ürün bulunuyor. En çok ilgi gören ürünler taze meyve, sebze, peynir&zeytin, zeytinyağı ve bakliyat çeşitleri. Müşterilerin yoğun olarak bulunduğu bölgeler ise Kadıköy, Etiler ve Beykoz. Bu arada operasyonunu aksaksız olarak yürütmek isteyen Tazemasa, şu an Anadolu Yakası'nda Kartal'a, Avrupa Yakası'nda da Haliç'e kadar dağıtım yapıyor. Şirketin merkezi ise Çamlıca'da bulunuyor.

Ayrıca Tazemasa'da tekrarlayan satış modeli de uygulanıyor. Özellikle çalışan ve çok vakti olmayanlar için iyi bir alternatif olarak gösterebileceğimiz sepet aboneliği ile dilediğiniz aralıklarla hazır sepetlere abone olabilirsiniz.

Altyapı olarak ideasoft'un çözümünü kullanan Tazemasa'nın tasarımı göze hoş gelse de teknik olarak bazı eksikliklerden söz edebiliriz. Örneğin başlığı olmayan sayfalar, arama motoru dostu olmayan adresler gibi. Ancak Tazemasa'nın kuruluş hikayesine paralel olarak misyonunu, yani mutlu ve sağlıklı aile sofraları yaratabilmeyi, yerine getirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Projeyi şu an finanse edebildiklerini dolayısıyla yatırım aramadıklarını söyleyen Fahir Bey, stratejik ortalıklara ise sıcak bakıyor. Fahir Bey'den aldığımız bilgilere göre Tazemasa'nın öncelikli hedefi ise İstanbul'da hizmet verdiği bölgeyi genişletmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.