Apple'ın bugün düzenleyeceği iPhone 7 etkinliğinden beklenenler

Apple'ın bugün düzenleyeceği iPhone 7 etkinliğinden beklenenler

Yılın en çok beklenen teknoloji etkinliklerinden biri bu akşam düzenleniyor. Apple'ın 2012'den beri Eylül ayında tanıttığı yeni iPhone'lar için bu yıl 7 Eylül tarihini seçmesi, iPhone 7'nin gelişine işaret ediyor olabilir...

İsmi iPhone 7 olsun ya da olmasın, Apple'ın bu akşam yeni iPhone'u tanıtacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Bugüne kadar yapılan tahminler ve sızan görüntüler sürprize pek yer bırakmasa da, hala muallakta olan birçok bilgi de var. Bunlardan ilki Apple'ın etkinlikte iPhone dışında hangi cihazlara yer vereceği...

iphone-7-concept

iPhone 7 

Apple'ın bu akşam tanıtacağı iPhone 7'nin en çok konuşulan özelliği kulaklık girişini ortadan kaldırıyor olması. Yeni iPhone'ların Lightning bağlantılı EarPod'larla gelmesi ve artık eski tip hale gelecek kulaklıklar için bir bağlantı adaptörüne sahip olması bekleniyor. Apple'ın birkaç yıl içinde kulaklık kablolarını rafa kaldırması şeklinde okunabilecek yenilik, kablosuz kulaklıklarıyla ilgili yeni duyuru(lar) yapacağına işaret ediyor olabilir. Etkinlikte gözlerin Beats'e çevrilmesi olası ancak yeni AirPods kulaklıkları için biraz daha beklemek gerekebilir.

Tasarım açısından halefleriyle büyük ölçüde aynı olması beklenen iPhone 7, beş renk seçeneğiyle gelebilir. Space grey rengini raflardan kaldırmaya hazırlandığı iddia edilen Apple, bunun yerine dark black ve piano black olmak üzere iki yeni seçenek getirebilir. Diğer iddialar iPhone 7'nin mavi renk seçeneğine de sahip olacağı yönünde.

Kısa süre önce iPhone 7 tahminlerini yayınlayan KGI analisti Ming-chi Kuo iPhone 7’nin 32 GB, 128 GB ve 256 GB olmak üzere üç farklı modele sahip olacağını belirtmişti. 5.5 inç’lik iPhone 7 Plus'ın çift kamera sistemine kavuşacağı da bugüne kadar sık sık bahsedilen haberler arasındaydı. Daha gelişmiş işlemci ve ekran özellikleriyle birlikte Home tuşunun Force Touch özelliğine kavuşması da olası. Kullanıcıların uzun süredir beklediği iPhone'un sonunda su geçirmez hale geldiği haberi de bu akşam paylaşılabilir. Bugün yeniden bahsedilmesi kuvvetle muhtemel konulardan biri de iOS 10. Siri'nin üçüncü parti uygulamalarla entegrasyonunu sağlayacak güncelleme, iPhone'ların ses komutlarıyla kullanımı açısından yeni bir dönemin başlangıcı sayılabilir.

Apple Watch

Yeni Apple Watch

Apple'ın Apple Watch 2 olarak anılan yeni Apple Watch'ı bu yılın ikinci yarısında tanıtması bekleniyor. Bununla birlikte Apple'ın geçtiğimiz Haziran'da watchOS3'ü tanıtmış olması yeni bir Apple Watch'a işaret ediyor olabilir. Apple, akıllı saati için ayrı bir etkinlik seçmezse, Apple Watch 2'yi akşamki etkinlikte tanıtabilir.

Tahminlere göre Apple Watch 2’ye daha hızlı bir TSMC işlemci ve GPS tabanlı konum belirleme özelliğini destekleyecek barometre eklenecek. Cihazın bu geliştirmeleri kompanse edecek şekilde daha gelişmiş bir bataryaya sahip olması da bekleniyor. Daha önceki duyumlar Apple Watch 2’nin Face Time kamerası ve wireless özellikleri ile geleceği yönündeydi. Apple Watch 2'nin iPhone’dan bağımsız çalışmasını sağlayacak LTE desteğine 2017’de kavuşması bekleniyor. Tasarımda ilk standartlara bağlı kalsa da, Apple Watch'ın daha büyük ekran ve daha ince gövde trendini izlemesi de olası.

macbook pro 2

Yeni MacBook Pro? 

Apple'ın, sınırlı iyileştirmeleri saymazsak, 2012'den bu yana kayda değer bir değişiklik yapmadığı MacBook Pro’yu yenilediğini biliyoruz. Touch ID, yeni bir OLED ekran, yeni renk seçenekleri gibi baştan sona yeni özelliklerle donatılan MacBook Pro'nun, iPhone etkinliğinde tanıtılması düşük de olsa ihtimaller dahilinde. Zira MacBook Pro'nun bu yılın son çeyreğinde tanıtılacağı ön görülüyor. Yeni MacBook Pro ile ilgili bugüne kadar sızan bilgiler için haberimizi görebilirsiniz.

Bunların dışında tvOS işletim sistemi, Apple Music ve App Store ile ilgili güncellemeler Apple etkinliğinde duyabileceğimiz başlıklar arasında. Bu akşam canlı bloglama ve canlı yayınlarla aktaracağımız etkinlik Türkiye saatiyle 20:00'de başlıyor. Bizden ayrılmayın!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.