Evinizdeki yazıcıdan 3D hologram baskı alabilir misiniz?

Evinizdeki yazıcıdan 3D hologram baskı alabilir misiniz?

3D hologram baskıları bildiğiniz gibi genellikle paralarda veya özel ürünlerde doğrulama için kullanılıyor. Kopyalanması ve basılması oldukça zor olan bu teknoloji için özel yazıcılar kullanılıyor. En azından şimdiye kadar böyleydi. MIT'den bir grup araştırmacı çalışma masanızdaki veya evinizdeki yazıcıdan hologram çıktı almanızı sağlayan yeni bir tür 3D hologram geliştirmeyi başardılar.

Lumii'nin her yöne tarama yapabilen yeni lensi tek bir yöne hareket ederek sadece 2 boyutlu tarama yapabilen merceklere göre çok daha gerçekçi hologram etkisi yaratıyor.

Hologram etkisini elde etmek için tarama yapıldıktan sonra yazıcınızdan iki parça halinde çıktı alıyorsunuz ve arkada çalışan özel görüntü işleme yazılımı sayesinde bu iki katmanı arasında çok küçük bir boşluk bırakarak üst üste getirdiğinizde özel 3D hologram etkisini görebiliyorsunuz.

Her ne kadar akıllı telefonlarda 3 boyutlu etkiyi görebilmek için kullanılan bir çok basit uygulama var olsa da Lumii özellikle reklamverenler için oldukça iyi bir seçenek olacak gibi görünüyor. Düşünsenize duvarlardan önünüze fırlamış gibi duran reklamlar ve sizin hareketlerinize göre sizi takip eden, değişim gösteren reklamlar. Yakında onları görmezden gelmek imkansız hale gelecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.