Mobil POS çözümü iZettle, intelligentpos'u satın alarak güçleniyor

Mobil POS çözümü iZettle, intelligentpos'u satın alarak güçleniyor

Avrupa ödeme sistemleri pazarında hareketlilik sürüyor. SumUp ve Payleven'in birleşme kararından sonra mobil POS çözümü iZettle da gücünü artıracak bir satın almaya imza attı.

Bir Square alternatifi olan iZettle, işletme tarafındaki hizmetlerini genişletmek için intelligentpos.com'u satın aldığını duyurdu. Intelligentpos, iZettle'ı farklı alanlardan tamamlayan bir girişim. Bulut tabanlı hizmet sunan Intelligentpos, özellikle konaklama dikeyindeki işletmelere sadakat geliştirme özellikleri de olan bir SaaS altyapısı sunuyor. Gelir modeli tarafında da işlem başına komisyon olmak yerine iPad başına lisanslama ücreti alıyor.

Bugüne kadar aldığı sadece 770 bin dolarlık bir melek yatırım alan ve yıllık işlem hacmi 500 milyon dolar olan Intelligentpos, 3 milyar dolarlık işlem hacmine sahip iZettle için küçümsenmeyecek bir satın alma. Üstelik intelligentpos, iZettle'a tam bir rakip olmaktan öte, gelir kaynaklarını ve teknolojisini zenginleştirecek bir girişim.

Square'a karşı kılıçlar çekiliyor

Square'ın Avrupa'ya ilk adımlarını atmasıyla bu dikey için kartların yeniden karıldığını söyleyebiliriz. Ödeme sistemleri gibi hassas bir alanda Avrupalı girişimlerin daha aktif olacağı aşikâr. Keza Avrupalı bankaların da bu alanda yatırımlar yaptığını biliyoruz. İspanya'nın önemli bankalarından biri olan Santander'in iZettle'a yatırım yapmış olması da bunun en iyi örneklerinden biri.

Son olarak satın alma hakkında finansal bilgilerin paylaşılmadığını ama Intelligentpos'un nakit ve hisse payı karşılığında imza attığını belirtelim.Türkiye'de ise Paypal'ın pazardan çıkmasına bağlı olarak değişen pazar paylarının nasıl bir dengeye oturacağını ilgiyle takip ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.