Square'ın Avrupalı rakipleri SumUp ve Payleven güçlerini birleştirdi

Square'ın Avrupalı rakipleri SumUp ve Payleven güçlerini birleştirdi

Daha önce Çin'de Uber'e karşı duran Didi Kuaidi (yeni adıyla Didi Chuxing) birleşmesinden sonra bu kez Square'ın Avrupalı rakipleri Payleven ve SumUp aynı çatı altında birleşti.

SumUp, Groupon ve BBVA tarafından desteklenen bir girişimken Payleven, Rocket Internet bünyesindeki Square muadili bir girişim. Her iki girişim de mobil ödeme alanında geliştirdikleri mobil POS cihazıyla küçük işletmelere hizmet veriyor. Bu birleşmeye dair herhangi bir finansal rakam paylaşılmasa da iki şirketin toplamda 15 ülkede 1 milyon müşteriye hizmet veren bir güç haline geldikleri belirtiliyor.

Crunchbase verilerine göre SumUP şimdiye kadar 45 milyon dolar, Payleven ise 25 milyon dolar yatırım almış. Bu birleşmeyle birlikte Rocket Internet, Holtzbrinck, NEA, BBVA, Groupon, MePay, Ru Net, Klaus Hommels, Tengelmann Ventures ve diğer yatırımcılar da aynı masa etrafında toplanmış oluyor.

Birleştirmeyi gerçekleştiren finansal kuruluş ise Investment Banking Group olmuş ki IEG'den Stefan Heilmann'ı hem 2012'de hem de 2015'te İstanbul'da ağırlamıştık.

Yeni şirket SumUp markasıyla yola devam edecek

Paylaşılan bilgilere göre SumUP, bu birleşmenin büyük parçasını oluşturuyor ve SumUp'ın kurucusu ve CEO'su Daniel Klein yeni şirketin de CEO'su olacak. Yeni kurulan şirketin adı da SumUp olarak devam edecek.

Square ve Paypal gibi büyük oyuncuların yanısıra mPowa, iZettle gibi farklı girişimler de bu alanında yer alıyor ve SumUp ile Payleven'in birleşmesi tüm bu girişimlere karşı bir duruş özelliği taşıyor.

Kasım 2015'te beklentilerini düşürerek halka arz atılımı yapan Square'ın değeri halen 6 milyar doların altında seyrediyor. Oysa ki Square, Ekim 2014'te 6 milyar dolar değerlemeden yatırım almayı başarmıştı.

CEO Daniel Klein, Avrupa'da söz konusu adaptasyonun beklenenden düşük olduğunu söylüyor ve Square tipi mobil ödeme aracılarını 25 milyon KOBİ'nin kulanması beklenirken şu anda bu rakamın 8 milyon civarında olduğunu belirtiyor.

Görünen o ki Square'ın beklentilerini düşüren pazar dinamikleri diğer girişimlerin de durumu yeniden gözden geçirmesine neden olmuş. Daniel Klein, Payleven yönetileriyle görüşmelerin 8 ay önce başladığını da paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.