Square 6 milyar dolar değerlemeyle 150 milyon dolar yatırım aldı

Square 6 milyar dolar değerlemeyle 150 milyon dolar yatırım aldı

Square'in bir süredir gündemde olan yatırım söylentileri sonunda açıklığa kavuştu. 6 milyar dolarlık değerlemeyle yapılan yeni yatırım turunda Square, 150 milyon dolar yatırım aldı. The New York Times'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Government of Singapore Investment Corporation (GIC) liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna şirketin halihazırda yatırımcısı olan Goldman Sachs ve Rizvi Traverse Management katıldı. Yatırım haberi Square tarafından doğrulanmış ancak şirket tarafından detaylarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Square, aldığı yeni yatırımla daha agresif bir biçimde büyümeye odaklanacak. Apple Pay'in tanıtılması ve bunun  hemen ardından eBay ve PayPal'ın iki bağımsız şirket olarak yollarına devam edeceğini açıklaması (buna PayPal'ın özgürleşmesi de diyebiliriz) sayesinde ödeme sistemleri son dönemin en hareketli endüstrilerinden biri. Elbette Square'in son yatırım turunu da bu gelişmelerle birlikte okumak mümkün. Amazon'un yakın zamanda mobil kart okuyucusu Local Register'la Square'e rakip olması da unutulmaması gereken gelişmelerden biri.

Webrazzi Summit 2014'e konuşmacı olarak katılan Square kurucu ortağı Jim McKelvey, Square'in (Apple tarafından) satın alınma söylentilerine de yanıt vermişti. Paranın herşey olmadığını söyleyen McKelvey, inovasyon yapmaya devam etmenin belki bundan daha önemli olduğunu söylüyordu.

Apple Pay ve (diğer tüm ödeme sistemleri) ile entegre olması planlanan Square, Amerika'da standart hale gelecek çipli (EMV) kartar için kart okuyucusu geliştirdiğini yakın zamanda duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.