Anneysen.com’u satın alan Düğün.com yıl sonuna kadar 20 milyon ziyaretçi hedefliyor

Anneysen.com’u satın alan Düğün.com yıl sonuna kadar 20 milyon ziyaretçi hedefliyor

Evlenecek çiftlerin düğün planlama sürecine destek olan Dugun.com, benzer bir iş modelini anne-bebek dikeyine uygulayan Anneysen.com'u satın aldı.

Bilmeyenler için kısa bir özet geçecek olursam Düğün.com, kendini düğün sektöründeki tüm firmaların özel pazarlama mecrası olarak konumlandırıyor. Evlilik hazırlığındaki çiftlerle farklı sektörden şirketleri (balayı, finans, sigorta, mobilya...) aynı çatı altında buluşturuyor. Anneysen.com ise benzer bir iş modelini anne-bebek dikeyine uyguluyor ve özellikle kadınların evlilikten sonra, çocuklarının 9 yaşına kadar uzayan sürecine eşlik ediyor.

Yıl sonuna kadar 20 milyon ziyaretçi hedefi

Aldığımız bilgilere göre Düğün.com, şu anda günlük 50 bin ziyaretçiye, Anneysen.com ise günlük 60 bin ziyaretçiye ulaşıyor. Satın alma rakamları hakkında bir bilgi paylaşılmıyor ancak Düğün.com'un bu yılı 20 milyon kullanıcıya hizmet veren bir pazar yeri olarak kapatmayı hedeflediğini öğreniyoruz.

Evlenirken yakaladığı çiftleri evlilik sonrasında da yalnız bırakmak istemeyen Düğün.com, Anneysen.com markasını kapatmayı da düşünmüyor. Anneysen.com Düğün.com'dan ayrı olarak faaliyetlerine sürdürmeye devam edecek. Sitenin yönetimi ise mevcut ekibin katkısıyla Düğün.com tarafından yapılacak.

anneysen-com

Avrupa ve MENA'da bir numara olmak istiyor

Aslanoba Capital'den toplamda 3 milyon dolar (2 milyon dolar1 milyon dolar) yatırım alan Düğün.com'un hedefi kendi dikeyinde Avrupa ve MENA'nın bir numarası olmak. Hali hazırda Ortadoğu’da Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 11 ülkede; Avrupa’da ise Almanya başta olmak üzere 3 ülkede faaliyet gösteriyor.

Anneysen.com satın almasının henüz yurtdışı operasyonlarına bir etkisi olmayacak ama Düğün.com'un Türkiye’deki stratejisini ise evlilikten başlayıp hamilelik ve çocuk yetiştirmeye kadar genişleteceğini pekala söylemek mümkün. Kısa vadede e-ticarete geçiş ise düşünülmüyor.

Satın almayla ilgili olarak Düğün.com kurucusu ve CEO’su Emek Kırbıyık’ın görüşleri ise şu şekilde:

‘Anneysen kurucuları Pınar Şimşek ve Aylin Çakır Türkiye’nin lider anne ve çocuk sitesini kurarak, müthiş bir başarı gösterdiler. Şimdi güçlerimizi birleştirip, daha da iyisini yapma zamanı. Düğün.com, Anneysen satın almasıyla birlikte Türkiye’de düğün sürecinde başlayan ve her 2 çiftten birinin kullandığı Düğün.com’a bu süreç bittikten sonra da hamilelik sürecinde ve hatta çocukları 8-10 yaşına gelinceye dek iletişimde olacakları bir mecra haline getiriyoruz. Her iki marka altında 20 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.’

Son olarak Emek Kırbıyık ile yaptığımız Düğün.com ofis ziyaretini şu sayfada izleyebileceğinizi ve Anneysen.com'un 2012 yılında Çağlar Erol'dan 6 haneli bir tohum yatırımı aldığını da hatırlatmadan geçmeyeyim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.