İkinci el araç satışına yeni bir yorum getiren Carsome 2016'da 10 kat büyüme hedefliyor

İkinci el araç satışına yeni bir yorum getiren Carsome 2016'da 10 kat büyüme hedefliyor

Bugün KolayOto haberini yaparken otomotiv dikeyinde yeni girişimler görmeyi beklediğimizden bahsetmiştim. Bu dikeydeki Carsome.my Türkiye merkezli değil ama fikir vermesi açısından paylaşmaya değer bir girişim.

Malezya merkezli Carsome, otomobil bayilerini satıcı ve alıcılarla buluşturan bir platform. Güney Asya'daki Carro gibi Carlist rakiplerinin aksine sadece bayiler üzerinden alım-satım imkanı sunuyor. Satışa sunulacak araçları inceleyip oto galerilerinin teklifine açıyor ve aradaki tüm yasal işlemleri üstleniyor.

İhtiyaçtan doğan bir girişim

Girişimin kurucuları Eric Cheng ve Teoh Jiun Ee kendi araçlarını satarken yaşadıkları sorunlardan hareketle Carsome'ı geliştirmiş ve bu konuda ideal bir çözüm sunduklarını düşünüyor. İlan sitelerindeki sorunlardan azade bir model kurguladıklarını savunan girişimciler, aldıkları yatırımlarla da en azından şimdilik işlerin yolunda olduğunu gösteriyor.

Daha önce IdeaRiverRun ve 500 Startups tarafından 350 bin dolar yatırım alan Carsome'ın 2 milyon dolarlık yeni yatırımı da IdeaRiverRun ile Malezyalı bir girişim sermayesi şirketinden gelmiş. Mevcut yatırımcılar bu tura katılmayı da ihmal etmemiş.

ikinci el araba al

2016'da 10 kat büyüme hedefi

Carsome, yeni yatırımla Tayland ve Endonezya pazarlarına da açılmayı planlıyor ki bu iki ülke Güney Asya'nın en büyük otomotiv pazarları olarak biliniyor. Şu anda 5 milyon dolarlık brüt değerlemeye ulaşan girişim, yıl sonunda bu rakamı 10 kat artırmak ve karlılığa adım atmak istiyor.

Carsome'ın güzel bir tarafı da sigorta ve vergi gibi tüm masrafları görmenizi sağlayan bir hesaplama aracı sunması. Otomobiller hakkında sunulan detaylı bilgiler de cabası.

Daha önce Webrazzi'de sıfır ve ikinci el araç satışına dair Auto.nl, Oto.net, Otoneo ve Sellanycar gibi girişimlerden bahsetmiştik. Özellikle Sellanycar'ın Kurucu ve CEO’su Saygın Yalçın'ın paylaştığı bilgiler dikkat çekiciydi. Türkiye'de ikinci el araç satışı genellikle ilan siteleri üzerinden yürütülüyor ama önümüzdeki dönemde farklı modellerin ilan sitelerinden pay alacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.