Startupbootcamp Istanbul Demo Day'de sahne alan 8 girişim

Startupbootcamp Istanbul Demo Day'de sahne alan 8 girişim

2 sene önce Türkiye'de de faaliyet göstermeye başlayan ve Avrupa'nın önde gelen girişim hızlandırıcılarından biri olan Startupbootcamp, ülkemizdeki ikinci demo day'ini düzenledi.

StartersHub ofisinde düzenlenen etkinliğe internet girişimciliği dünyasından yoğun bir katılım olurken toplamda 8 girişim sahneye çıktı.

Startupbootcamp'in 3 ay süren 'hızlandırma' programını tamamlayan girişimler hem potansiyel iş ortaklarıyla hem de yatırımcılarıyla tanışmış oldu.

Hemen aşağıda etkinlikte sahneye çıkan 8 girişimle ilgili detayları -girişimlerin sahneye çıkış sıralarıyla- bulabilirsiniz. Startupbootcamp İstanbul'un ikinci dönem mezunlarıyla ilgili tüm gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

eventbaxx - Almanya:

Etkinliklerde dağıtılan hediye poşetlerinin (goodie bag) yüzde 80'den fazlasının direkt olarak çöpe gitmesi ve firmalara bir geri dönüş sağlayamaması problemine eğilen eventbaxx; hediye poşetlerini dijitalleştirmeye çalışıyor. Bugüne kadar 7 farklı ülkede düzenlenen 50'den fazla etkinlikte test amaçlı olarak kullanılan uygulama, katılımcıların online olarak içerik tüketmesi ve çeşitli kampanyalardan faydalanabilmesini sağlıyor.

Firmaların eskisi gibi hediye poşeti dağıtmasındansa ürünlerini kullanarak daha az maliyetle daha yüksek geri dönüşler alabilmesini amaçlayan girişim; ayrıca detaylı ölçümleme ve hedefleme özelliklerine de sahip.

SciRobot - Türkiye:

Girişim; alzheimer hastalarının daha sosyal ve hareketli bir yaşantıya kavuşmaları için sosyal bir 'robot' üretiyor. Hastaların günlük hayatlarında bazı egzersizler yapabilmelerini sağlayan ürün, akıllı algoritmasıyla kişiye özel senaryolar geliştirebiliyor.

Girişim 2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne açılmayı ve Kickstarter'da kampanya oluşturmayı planlıyor. 'Sciro' adı verilen ürünün genel satışa çıkış tarihi ise 2016 sonu olarak planlanıyor.

Mapplico - Türkiye:

Küçük ve orta düzey e-ticaret şirketlerini müşteri kitlesi olarak seçen Maaplico, şirketlere mobile uygulama platformu olarak hizmet veriyor. Günümüzde, dünya genelindeki e-ticaret trafiğinin yüzde 40'ının mobilden geçtiğinin altını çizen girişim; daha hızlı büyüyebilmek için IdeaSoft ve T-Soft gibi hazır e-ticaret paketleriyle entegre olmuş.

Maaplico'nun 2016 yıl sonu için hedefi 1000'in üzerinde ücret ödeyen müşteriye sahip olmak. Ayrıca girişim ilerleyen dönemde Shopify ve Magento gibi uluslararası platformlarla entegre olarak müşteri kitlesinin geniş coğrafyalara da yaymak istiyor.

Project Sebastian - Türkiye:

Otel ziyaretçilerinin; otellerin sunduğu ekstra hizmetleri -oda kahvaltı, özel bir istek ya da basit bir taksi çağırma işlemi gibi- daha kolay satın alabilmelerini ve otellerle daha kolay iletişim kurabilmelerini sağlayan girişim, şu an ürününü 24 otelde test ediyor.

Segmentify - Türkiye:

Aynı zamanda Webrazzi Arena üçüncüsü olan Segmentify, hem e-ticaret şirketleri hem de içerik platformları için 'Convertion as a Service' bir çözüm sunuyor ve sağladığı online/gerçek zamanlı araçla şirketlerin dönüşüm oranlarını arttırmayı amaçlıyor.

Oldukça büyük bir pazarda yer alan girişim, rakiplerinden gerçek zamanlı oluşu ve -kendine has- akıllı algoritmasıyla ayrılıyor. Bugüne kadar Sözcü Gazetesi ve n11.com gibi değerli markalarla çalışmaya başlayan girişimin gelir modeli ise aylık ücretlendirme üzerine kurulu.

Sixa - Ukrayna:

Yazılımları, tasarımcıları ve oyuncuları hedefleyen Sixa, kişiler için bulut temelli 'super computer' kiralama hizmeti sunuyor.

Kullanıcılarının yüksek bellek ya da işlemci gerektiren işlemler için kullanabildiği Sixa'da ücretlendirme saatlik olarak 0.49 dolar ile 0.99 dolar arasında değişiyor. Bugüne kadar 300 tane ücret ödeyen müşteriye sahip olan girişim, yüzde 10 da dönüşüm oranı yakalamış.

Visionteractive  - Türkiye:

Daha önce ofislerini ziyaret ettiğimiz girişim, sosyal medya bağlantılı pazarlama ekipmanları üretiyor. Diğer girişimlere göre yüksek cirolara sahip olan girişim, bugüne kadar Dubai ve bazı Avrupa ülkelerinde ofis açmış. Visionteractive'in yakın vadedeki planı ise Seri A yatırımı almak.

Monument - Türkiye:

İnsanların çektikleri fotoğrafları yani anıları yalnızca saklamak istemediklerini, onların hayatlarının bir parçası haline getirmek istediklerini düşünen girişim; kişiler için güvenli bir fotoğraf saklama çözümü sunuyor. Geliştirdikleri kendilerine özel bir cihazda fotoğrafları saklayan girişim; aynı zamanda kullanıcılarına sundukları bellekle senkronize çalışan bir de mobil uygulama sunuyor.

Güvenlik ve yedekleme gibi operasyonları da üstlenen ve sizlere daha önce detaylıca tanıttığımız Monument, kişisel veri depolama pazarının fotoğraf dikeyinde yer alıyor. Kickstarter kampanyası ile pazara çıkmayı düşünen girişim, bugünea kadar 500 bin dolar yatırım almış.

Demo Day'den bir kare
Demo Day'den bir kare
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.