aclteslim, e-ticaret şirketleri için talebe göre aynı gün teslimat çözümleri sunuyor

aclteslim, e-ticaret şirketleri için talebe göre aynı gün teslimat çözümleri sunuyor

Türkiye'de talebe göre servislerin ve aynı gün teslimat hizmetinin yaygınlaşması, tedarik zincirinde yenilikçi şirketler için de yer açıyor. B2B (işletmeden işletmeye) hizmet veren aclteslim, e-ticaret şirketleri ve diğer işletmeler için talebe göre aynı gün teslimat çözümleri sunuyor.

aclteslim, e-ticaret siteleri ve diğer şirketlerden gelen talepleri kuryelerin kapasiteleri ile optimize bir şekilde bir araya getiriyor ve bunlara uygun ve esnek aynı gün teslimat hizmetiyle yanıt veriyor.  E-ticaret sitelerine entegre olarak kullanılan servis, alışveriş yapan bir müşterinin "hızlı teslim" ya da gün içinde kendine uygun vakit aralığını belirlediği siparişlerde talep topluyor. Bu talepler acl teslim sistemine üye kuryeler arasında en uygun olan konum, erişilebilirlik ve kalite gibi parametreleri kullanan algoritmalarla seçiliyor ve teslimatı gerçekleştirmesi için yönlendiriliyor.

Yönlendirilen kurye, teslimatı alıp yaklaşık 3-5 saat içinde teslimatı gerçekleştiriyor. Müşteriyi teslimat ile ilgili e-posta yada SMS ile bilgilendiren aclteslim, dağıtımı yaptığı müşteri tarafından onaylandığında tedarikçi firmayı bilgilendiriyor. Müşteriler kuryeyi oylayabiliyor. Yüksek oya sahip kuryeleri dağıtımda önceliklendiren aclteslim bu sayede, servis kalitesini belirli bir seviyede tutmayı amaçlıyor.

aclteslim

Ali Serdar Alemdar ve Fatma Taş'ın 12 aylık bir çalışmayla 2014 Aralık ayında kurdukları aclteslim'in dağıtım ağı ve müşteri ilişkilerinin geliştirilmesi 6 ay kadar, yazılımın geliştirilmesi ve test edilmesi ise yaklaşık 4 ay sürmüş. Burak Çendek ve Can Pars'ın geçtiğimiz Mayıs ayında ekibe katılmasıyla geliştirmelerin devam ettiğini belirtiyor kurucu ortağı Serdar.

aclteslim'in kendi verilerine göre girişim, bugüne kadar bin 500'den fazla teslimat gerçekleştirmiş. Altı e-ticaret sitesi ve 150'den fazla KOBİ'ye hizmet veren girişimin müşterileri arasında Park Bravo, La Senza, Buldumbuldum.com, Tutyakala.com gibi markalar var.

Bugüne kadar 120 bin lira yatırım yapılan aclteslim, bu yatırımın bir bölümünü KOSGEB girişimci desteğinden yararlanarak; geri kalanı öz sermayeyle karşılamış. Yakın zamanda İTÜ Çekirdek'in düzenlediği Big Bang 2015'in 20 finalisti arasında yer alan aclteslim, farklı yatırımcılarla görüşmelerinin devam ettiğini söylüyor.

İstanbul'da bugün yıllık 42 milyon ve Türkiye genelinde yaklaşık 90 milyon gönderi yapıldığını tahmin eden aclteslim, büyüyen bu pazarda kalıcı bir yer edinmeyi hedefliyor. Girişimin önümüzdeki beş yıllık hedefi İstanbul'da 2.5 milyon gönderi hacmine ulaşmak. İş hacminin büyümesi ve gönderilerin sıklaşması aclteslim'in maliyet ve karlılık avantajı sağlamasına da yardımcı olabilir. Zira bugün gönderi başına yüzde 25 karlılık sağladığını söyleyen aclteslim, büyümeyle maliyetlerinde yüzde 40 oranında düşüş hedefliyor.

aclteslim'in yakın dönemdeki planı, talebe göre servisler için öncelikli platform olan mobilde hizmet vermeye başlamak. KOBİ'lere yönelik mobil uygulaması ve kuryeler için teslimat yönetim uygulamalarının Aralık 2015 itibariyle itibariyle hem iOS hem de Android için piyasaya sunulması planlanıyor. Uygulamalar, aynı zamanda son kullanıcıların siparişlerin haritadan takip edilmesi, geri bildirim gibi özelliklere mobil cihazlarından erişmesini sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.