Paris merkezli doktor randevu platformu Doctolib'e 20,5 milyon dolar yatırım

Paris merkezli doktor randevu platformu Doctolib'e 20,5 milyon dolar yatırım

İnternet tabanlı doktor randevu sistemi Doctolib.com'a 20.5 milyon dolarlık önemli bir yatırım geldi. Paris merkezli girişim, ABD'li Zocdoc'tan önce Avrupa pazarını ele geçirmek istiyor.

Fransız Otium Capital, Rocket Internet gibi hızlandırma programına aldığı girişimleri büyütüp yatırım yapmayı tercih ediyor ve Doctolib'de Otium ile başarıyı yakalayan bir girişim. Zira yatırım turuna Otium Capital'in yanısıra Accel Partners, Tripadvisor'ın satın aldığı eski bir Otium girişimi olan LaForchette'nin kurucusu Bertrand Jelensperger ve Blablacar'ın CEO'su Nicolas Brusson da yer alıyor.

Otium Capital'in kurucu ortaklarından olan ve Doctolib'i kuran Stanislas Niox-Chateau, 18 aylık girişimde şu an için 5 bin doktor ve 100 kliniğin yer aldığını belirtiyor. Her ay 2 milyon hastanın kullandığı site şu anda Fransa'da ilk sırada yer alıyor.

Doctolib, yeni yatırımla Almanya, İspanya ve İtalya başta olmak üzere 6 yeni Avrupa ülkesine açılmayı hedefliyor. Ağustos ayında 130 milyon dolar yatırım alarak 1,8 milyar dolar değerlemeye ulaşan Zocdoc'tan önce de Avrupa pazarına hakim olmayı hedefliyor. Türkiye'nin bu listede olup olmadığını ise bilmiyoruz.

Türkiye pazarındaki potansiyel

Hatırlatmak gerekirse doktor randevu platformu DocPlanner, Türkiye'de faaliyette olan Eniyihekim.com’u satın almıştı. Halen Türkiye'de doktorburada.com, doktorsaati.com gibi girişimler bulunuyor. Londra merkezli doktorlar için profesyonel ağ MedShr ise Türkiye pazarına açılabileceğini belirtmişti.

Telefonla rezervasyon / randevu işinin günden güne internete kaydığını görüyoruz ve doktor randevusu da bu alanda çok önemli bir dikey olduğunu bir kez daha doğruluyor. Aslında 2014'ün 2. çeyreğinde New York'taki sağlık girişimleri (Zocdoc, Flaitron vb.) sıradışı bir yatırımcı ilgisiyle karşılaşmış ve gelecek için mesaj vermişti. Bakalım önümüzdeki dönemde Türkiye'de bu alanda yeni yatırımlarla karşılaşacak mıyız...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.