New Yorklu sağlık girişimleri Zocdoc ve Flatiron ile uçuşa geçti

New Yorklu sağlık girişimleri Zocdoc ve Flatiron ile uçuşa geçti

New York merkezli sağlık girişimleri 2014'ün 2. çeyreğinde uçuşa geçti. 2014'ün ilk yarısındaki yatırımlar son 12 çeyreğin rekorunu kırdı.

Silikon Vadisi'nin ileri teknoloji alanındaki girişimlerinin aksine reklam, finans ve e-ticaret gibi alanlardaki girişimlerle öne çıkan New York, sağlık tabanlı bilişim şirketleriyle de dikkat çekmeye başladı.

Sağlık hizmetlerini dijital tabanda büyük veriyle ve bulutla yorumlayan New York'lu şirketler 2014'ün 2. çeyreğinde 17 anlaşmayla 300 milyon dolara yakın yatırım toplamayı başarmış. CB Insights verilerine göre bir önceki çeyrek rakamları son çeyreğin 1/6'i civarında.

new yorklu saglik girisimleri yatirimlari İnternetten doktor randevusu almanıza imkan tanıyan Zocdoc.om'un 150 milyon dolar, kanser araştırmalarına odaklanan Flatiron Health'in ise Google Ventures'dan 130 milyon dolar yatırım alması bu son çeyreğin adı anılması gereken yatırımları.

Bu alanda son 24 ay içinde yüzde 75 oranında tohum/melek veya A serisi yatırımlar göze çarparken tohum/melek yatırımların ortalaması 5 milyon dolara yakın.new yorklu saglik girisimleri yatirimlari 2

Sherpaa.com, Solvebio.com, Noom.com, Luminatehealth.com, Ecaring.com da alnı anılması gereken New York'lu diğer sağlık girişimlerinden.

Sağlık alanındaki yatırımların özellikle giyilebilir teknolojilerin yaygınlaşmasıyla artacağını söyleyebiliriz çünkü bu sayede kalp atışlarımızın dahi kaydı tutulacak ve veri olarak işlenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.