Google'ın sonbahar etkinliğinde paylaşılan önemli rakamlar

Google'ın sonbahar etkinliğinde paylaşılan önemli rakamlar

Google'ın bu akşam yeni Nexus modeleri, Chromecast 2 ve Chromecast Audio'yu tanıttığı toplantıda her zaman olduğu gibi önemli rakamlar da paylaşıldı. Bu rakamları da, tanıtılan cihazlarla birlikte, tarihe not olarak düşmek istedik.

50 milyar fotoğraf ve video

Tanıtım toplantısında paylaşılan bilgilere göre Google Photos kullanıcılarının paylaştığı fotoğraf ve sayısı 50 milyarı geçti. Google Photos uygulaması Mayıs ayında düzenlenen Google I/O 2015'te tanıtılmıştı. HD fotoğraf ve video arşivlemesi için sınırsız depolama alanı sunan uygulamanın Google+ Photos uygulamasının yerini alacağı da Temmuz ayında resmileşmişti.

Google, otomatik arşivleme seçeneği sunan Google Photos uygulamasına gelecek üç yeni özelliği de tanıttı ve Android için önemli rakamlar paylaştı.

20 milyon Chromecast satışı

Google, yeni Chromecast cihazlarını tanıtmadan önce 20 milyon Chromecast satışı yaptığını da açıkladı ama kullanım konusunda herhangi bir bilgi vermemeyi tercih etti.

android_mobil

1.4 milyar Androidli

Google CEO'su Sundar Pichai'nin paylaştığı rakamlara göre Android, 30 günlük aktif kullanıcı sayısına bakıldığında dünya çapında 1.4 milyar kişi tarafından kullanılıyor. Haziran 2013'te 900 milyon aktivasyon sayısını geçen Android, aylık 1,5 milyonluk bir artışla Eylül 2013'te 1 milyar barajını geçmişti.

Gartner tarafından bu yılın ikinci çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarının yüzde 82'sine sahip olduğu açıklanan Android, Sundar Pichai'nin açıklamalarına göre Endonezya ve Vietnam gibi pazarlarda 2 kat büyüdü.

Yeni 1 milyar kişiye ulaşmak konusunda iyi bir yolda olduklarını söyleyen Pichai, Türkiye'de tanıtılan Android One tabanlı General Mobile 4G modelinin ülkemizde en iyi satış yapılan telefon olduğundan da bahsetti. Ancak satış rakamı konusunda bir açıklama yapmadı.

Pichai, son olarak Eylül ayı verilerine göre her gün 30 bin yeni Chromebook aktivasyonunun yapıldığını açıkladı.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.