Yeni Google Fotoğraflar uygulaması, sınırsız HD fotoğraf ve video depolama alanıyla geliyor [Google I/O 2015]

Yeni Google Fotoğraflar uygulaması, sınırsız HD fotoğraf ve video depolama alanıyla geliyor [Google I/O 2015]

Google dün başlayan Google I/O 2015 etkinliğinde Google Fotoğraflar (Google Photos) uygulamasını da tanıttı. Uygulamanın işlevlerinden ziyade sınırsız fotoğraf yedekleme özelliğinin HD kaliteye çıkarılması hem Google için hemde kullanıcılar için oldukça önemli bir geliştirme.

Artık Google+'tan bağımsız olan Google Fotoğraflar uygulaması şimdiye kadar belli bir kalitede sınırsız fotoğraf güncelleme hakkı sunuyordu. Bu da orta-üst seviye Androidli bir telefonla çektiğiniz fotoğrafların yedeklenmesinde 15 GB'lık Google Drive alanınızın doldurmanız anlamına geliyordu.

Sınırsız HD fotoğraf ve video yedeklemek mümkün

Google Fotograflar UygulamasiYeni fotoğraf uygulaması bu sorunu çözmüş gibi görünüyor. Fotoğraflarda 16 MP, videolarda ise 1080p kalitesindeki görsellerinize sınırsız yedekleme imkanı sunuyor.

Bu durum Android sahiplerinin fotoğraflar yedeklemek için Google Drive'da ücretli hesaba geçmesini veya bir başka bulut depolama hizmetine üye olması gerekliliğini ortadan kaldırıyor.

iPhone 6'nın ve Samsung Galaxy serisi telefonların kameralarıyla çekilen fotoğraların bu kapsama gireceğini belirten Google, Google Fotoğraflar'ın iOS uygulamasını da yayınlayarak Apple'ın kulağına da su kaçırmış oldu.

Akıllı Gruplama ve Görüntü Tanıma

Google'ın çok daha fazla sunucu yatırımı yapmasını gerektirecek olan bu yeniliğe Microsoft veya teknoloji devlerinden yeni bir yanıt gelir mi bilinmez ama Google Fotoğraflar uygulamasıyla sunduğu bazı yenilikler Google'ı yine bir adım ilerde olmasını sağlıyor.

Google Fotoğraflar uygulamasına kaydedilen fotoğrafların daha iyi görsel tanımadan geçerek aramalarda daha iyi sonuçlar sunacak olması. Etiketleme yapmadan da sevgilinizin, köpeğinizin veya Mısır piramitlerinin fotoğraflarını binlerce fotoğraf arasında bulmak oldukça kolay olacak.

Yeşil renkli fotoğraflarınızı bulmanız için 'yeşil' yazmanız veya bir şehirde çektiğiniz fotoğrafları görmek için o şehrin adını yazmanız yeterli olacak.

Google Fotograflar uygulamasi yedekleme

Yeni Google Fotoğraflar uygulaması farklı gruplama seçeneklerinin yanında paylaşım yapmayı da kolaylaştırıyor. Artık istenilen fotoğraflar erişime açık bir bağlantıyla web üzerinde kolayca paylaşılabilecek.

Google Fotoğraflar için Android ve iOS uygulamalarını indirebilir veya photos.google.com üzerinden erişebilirsiniz. Android'de 4.0 ve üstü sürümlerin, iOS tarafındaysa 8.1 ve üstü sürümlerin Google Fotoğraflar uygulamasını kullanabileceğini de belirtelim.

Aşağıda yeni Google Fotoğraflar uygulamasının tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.