Dropbox kullanıcılarına ücretsiz 100 GB sunan OneDrive'a geçiş yapmak mantıklı mı?

Dropbox kullanıcılarına ücretsiz 100 GB sunan OneDrive'a geçiş yapmak mantıklı mı?

One drive dropbox ucretsiz alanMicrosoft, Dropbox kullanıcılarını kendi safına çekmek için sıra dışı bir kampanya başlattı. Dropbox kullanıcılarına 1 yıl için 100 GB ücretsiz alan hediye ediyor.

Sunduğu kurumsal hizmetler düşünüldüğünde Microsoft'un bulut bilişim alanında en iddialı teknoloji şirketlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bireysel kullanıcı tarafında Dropbox gibi yeni girişimlerin gerisinde kalıyor. Twitter'dan paylaşılan bu kampanya da tam olarak bu durumu değiştirmek istiyor.

Bu fırsattan faydalanmak isteyen kullanıcıların preview.onedrive.com/bonus sayfasını ziyaret edip Microsoft (Outlook) hesabınızla giriş yapmanız ve uygulama izinlerini olaylayıp Dropbox hesabınızı giriş yapmanız gerekiyor.

onedrive ucretsiz 100 gb dropbox

Dropbox hesabınıza girdikten sonra karşınıza çıkan ilk döküman için kaydet (save) düğmesine tıklayıp OneDrive'a geri dönüyorsunuz ve 100 GB alanınız tanımlanmış oluyor.

OneDrive normalde 15 GB (Dropbox ise 2 GB) ücretsiz alan kullanmana izin veriyor. 100 GB büyüklüğündeki alanın Microsoft OneDrive'daki fiyatı aylık 4 TL yani Microsoft'tan 1 yıllık 48 TL değerindeki hizmetini ücretsiz olarak almış oluyorsunuz.

onedrive ucretsiz 100 gb dropbox 2

One Drive'a geçiş yapmak mantıklı mı?

Bu hamlenin OneDrive'a Dropbox'tan kaç kullanıcı kazandıracağını meçhul ama 1 yıl sonra ne olacağını düşünen kullanıcılar için biraz da fiyatlardan bahsedelim.

İki servisin de fiyat tablosuna baktığımızda Dropbox'ın 1 TB için aylık 10 dolar (9.99) yani 24.56 TL istediğini görüyoruz. OneDrive ise 1 TB için aylık 12,99 TL istiyor. Üstelik OneDrive üyeliğine yıllık 130 TL değerindeki Office 365 de dahil.

Diğer yandan Dropbox ara seçenek sunmazken, OneDrive'da ayda 8 TL ödeyerek 200 GB alan kullanabiliyorsunuz. 100 GB alan size yetiyorsa aylık 4 TL  ödemeniz yeterli. OneDrive kullanmak TL fiyatlar göz önüne alındığında daha avantajlı çünkü ABD fiyatları sırasıyla 2 dolar, 4 dolar ve 7 dolar olarak değişiyor.

Bu şartlar altında OneDrive'a geçiş yapmak gayet mantıklı görünüyor. Tabii kullanıcı deneyiminizi değiştirmek istemiyorsanız karar sizin.

Mreak edenler için Google Drive fiyatlarını da ekleyelim; 15 GB ücretsiz, 100 GB 2 dolar (4.91 TL) ve 1 TB 10 dolar (24.56 TL). Google ofis araçlarının kullanımı ise her zaman ücretsiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.