2015 yılının en gözde İsrailli girişimleri

2015 yılının en gözde İsrailli girişimleri

Sıklıkla tartışmalara neden olsa da 2015 yılının teknoloji girişimlerine yapılan yatırımlar açısından oldukça bereketli bir yıl olması İsrailli girişimlerin de işine yaramış gibi görünüyor. Business Insider'ın düzenli olarak yayınladığı 20 Hottest Startups from Israel sıralamasında da bu yıl 27 girişimin listelenmesi bu nedenle tesadüf değil. Yatırım, büyüme hızları, ürünleri ve kurucu profilleriyle dikkat çeken girişimler alfabetik olarak şu şekilde sıralanıyor:

AngelSense: Özel bakıma ihtiyacı olan çocuklar için GPS ve ses izleme çözümü geliştiriyor.

CheckMarx: Haziran ayında 84 milyon yatırımla aldığı toplam yatırım miktarını 92 milyon dolara çıkaran unicorn, geliştirilen uygulamaların güvenlik açıklarının giderilmesini sağlıyor. Gerçek zamanlı olarak saldırıları engelliyor ve yazılımı onarıyor.

CoroNet: Bir diğer güvenlik girişimi, Wi-Fi ve hücresel bağlantıları kullanan ve comjacking olarak bilinen saldırıları engelliyor.

DeepLink.me: Native bir mobil uygulama içindeki bir fonksiyon ya da spesifik bir sayfa için tıpkı bir web sayfası gibi URL oluşturulmasını sağlıyor.

Docady: Mobil uygulamasıyla resmi dökümanlarınızı yalnızca fotoğraflarını çekerek güvenli bir şekilde saklamanızı sağlıyor.

Evolero: Etkinlik planlaması ve organizasyonu için tüm online servis ve araçları tek yerde sunuyor. Web sayfası hazırlayıp, etkinlik uygulaması geliştirebiliyor, kayıtlar ve katılımcı etkileşimi gibi farklı yönleri de kapsıyor servisi.

evolero

FairFly: Uçak bileti uygulaması bilet fiyatlarındaki dalgalanmaları takip ediyor. Yaptığınız bir rezervasyon için fiyatlar düştüğünde otomatikman size bildirim gönderiyor.

Fitness22: Sağlık ve fitness alanında koşu, kondisyon ve uyku kategorilerinde 10'un üzerinde uygulaması bulunan girişim, ücretli sunulan bu uygulamalardan yılda milyonlarca dolar kazanmayı başarmış. iOS üzerinde 30 milyon indirilme sayısını geçen uygulamalar, forma girmek isteyenler için eşiği düşüyor.

Glide: Yazı yerine video ile mesajlaşmanızı sağlayan uygulaması dünya çapında 20 milyon kullanıcıya ulaşan Glide, bugüne kadar 28 milyon dolar yatırım aldı.

IronSource: Geçtiğimiz Şubat ayında 105 milyon dolar yatırımla bu yıl unicorn statüsüne geçen girişimlerden biri ve adtech alanında faaliyet gösteriyor. Mobil uygulama geliştiricileri, cihaz üreticileri ve operatörlere reklam hedefleme platformu sunuyor.

Lighttricks: Kim Kardashian'ın selfie düzenleme uygulaması olarak tanınan Facetune'un geliştiricisi. Dünya çapında 4 milyon ücretli kullanıcıya ulaştığı belirtilen uygulamayla birlikte kendi mobil reklam yazılımını da geliştirdi. Yakın zamanda 10 milyon dolar yatırım aldı.

MapMe: Kod yazmayı bilmeyenlerin istediği haritayı ücretsiz bir şekilde oluşturmasını sağlıyor. 30 ülkede kullanılan MapMe'yi kullananlar arasında daha önce incelediğimiz MappedinIsrael de yer alıyor.

mapme

OurCrowd: VC yatırımına yenilikçi bir yaklaşım getiren girişim, doktor, avukat gibi üst orta sınıf gelir grubundan kişilerin deneyimli yatırımcılarla birlikte dünya çapında girişimlere kitle kaynaklı olarak yatırım yapmasını sağlıyor.

Payoneer: Şirketlerin hizmet aldıkları yurt dışındaki freelancer çalışanlara kendi para birimlerinde ödeme yapmasını sağlıyor. Bu alanda çeşitlendirdiği ürün ve servisleriyle bugüne kadar 90 milyon dolar yatırım aldı.

Plarium: Mobilde ve web tarayıcısında oynanan sosyal oyunlarının dünya çapında 200 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştığını söylüyor.

PlayBuzz: Sosyal medyanın en çok sevilen içeriklerinden quizler ve testleri herkesin oluşturmasını sağlıyor. Dünya çapında 90 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan PlayBuzz, iki yaşında ve bugüne kadar 21 milyon dolar yatırım aldı.

Ravello Systems: Google, Amazon ve VMware ile bulut çözümleri alanında anlaşmaları bulunan girişim, karmaşık VMware/KVM uygulamalarının Google ve Amazon bulut servislerinde ağ topolojisi ayırt etmeksizin, taşınmaya gerek kalmadan çalışmasını sağlıyor. Ekiplerin yazılım geliştirmesi, test etmesi ve debug etmesi için süreçte verimlilik sağlıyor.

Rep'nUp: Sosyal itibarınızı fotoğraf içeriğini tanıyan yazılımla koruyor. Sosyal medya hesaplarınızda görünmesini istemeyeceğiniz tüm fotoğrafları tespit ederek bunların gözlerden uzak bir şekilde saklanmasını ya da silinmesini sağlıyor.

Showbox: Başta YouTuber'lar olmak üzere vlogger'ların gözdesi olabilecek olan girişim, çekilen video kliplerin görüntü ve seslerinin düzenlenmesini ücretsiz olarak sağlıyor. Henüz betada ve bekleme listesi 500 bin kişiyi geçmiş.

showbox

SimilarWeb: Websitesi trafik ölçümleme alanında başarılı bir performans sergiledikten sonra mobil ölçümleme alanına giren girişim geçtiğimiz yıl sonunda 15 milyon dolar yatırım almıştı.

Stratoscale: Geleceğin veri merkezi yazılım altyapısını geliştiren girişim, adını gittikçe daha fazla duyacağımız true hyper convergence alanına odaklanıyor. Bu alandaki en dikkat çekici girişimlerden biri olmasıyla toplam 42 milyon dolar yatırım aldı.

StoreDot: Ağustos ayında aldığı 18 milyon dolar yatırımla toplam yatırım miktarı 76 milyon dolara çıkan girişim, akıllı telefonunuzu 30 saniye ve elektrikli aracınızı dakikalar içinde şarj etmeyi amaçlıyor. Bu hedefe en çok yaklaşan girişimlerden biri olmasıyla Ocak ayında bizim de radarımıza girmişti.

TestFairy: Android ve iOS için geliştirilen mobil uygulamaların beta testini yapıyor ve farklı olarak geliştiricisine testin tüm aşamalarını detaylı bir şekilde gösteren bir videoyla geri dönüş sağlıyor. 500 Startups destekli ve 10 bin geliştiriciye ulaşmış.

Umoove: Ek bir donanıma ihtiyaç duymadan herhangi bir mobil cihazla çalışan göz ve yüz takip etme yazılımı ve uygulamaları geliştiriyor. Kullanıcının göz hareketlerini izlemek için mobil uygulama indirmesi yeterli oluyor.

Webydo: Sanatçı ve tasarımcıların yazılım bilgisine ihtiyaç duymadan, kendi responsive web sayfalarını oluşturmasını sağlıyor. Bugüne kadar 13 milyon dolar yatırım aldı.

webydo

Yotpo:Haziran ayında 15 milyon yatırım alan girişim, online mağazaların gerçek ve onaylı kullanıcılardan geri dönüş almasını sağlıyor. Gizli silahı Mail After Purchase (MAP) adını verdiği ve müşterilere satın almanın hemen sonrasında iletilen e-postalar.

Zutalabs: Bir yazıcıyı avuç içi büyüklüğüne sığacak şekilde küçültüp, mobilize eden girişim, yenilikçi yazıcısı için geçtiğimiz yıl Kickstarter'da 500 bin dolar toplamıştı. Merakla beklenen cihaz 2016 yılında piyasaya çıkacak.

Geçtiğimiz yılın listesine göz atmak için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.