SimilarWeb aldığı 15 milyon dolarlık yatırımla, mobil uygulama ölçümlemesi yapacak

SimilarWeb aldığı 15 milyon dolarlık yatırımla, mobil uygulama ölçümlemesi yapacak

Websitesi trafik ölçümleme alanında başarılı bir performans sergiledikten sonra mobil ölçümleme alanına giren SimilarWeb 15 milyon dolarlık bir yatırıma imza attı.

Similar Group çatısı altında farklı ürünler geliştiren Tel Aviv merkezli girişim, şimdiye dek 25 milyon dolar yatırıma imza atmıştı. 15 milyon dolarlık yeni yatırım turunda yine Güney Afrika merkezli Naspers başı çekiyor. Bu yılın Şubat ayında SimilarWeb'e yatırım yapan Naspers'ın yanında dikkati çeken diğer isimse N Brown Group Başkanı ve bir politikacı olan Lord David Alliance.

Mobil uygulama ölçümlemesinde büyüyecek

Şimdiye dek Alexa'nın rakibi olarak görülen Similarweb'in bu yatırımla beraber mobil uygulama ölçümlemesine yoğunlaşacağını öğreniyoruz ki bu konu şimdiye kadar yapılmış çalışmalar da var. Bu alanda App Annie, Facebook'un satın aldığı Onavo'nun doldurduğu boşluğu doldurmak için adım atmıştı ve SimilarWeb'in de App Annie'yi takip edeceği düşünülüyor.

mobile uygulama analitik similarweb

Mobil uygulamalarda etkileşim ölçümlemesi yapacak yeni ürününü pazara sunmaya hazırlanan girişim, hem kullanıcı hem gelir kalemlerinde çift haneli büyüme gösterdiğini söylüyor ama detay paylaşmıyor. Bildiğiniz gibi Similarweb ücretsiz ölçümleme hizmetine ek olarak 60 ülkeyi kapsayan ölçümlemelerle geniş çaplı ücretli hizmetler de sunuyor.

100 çalışanı olan Similarweb, mobil web ölçümlemelerini bu yılın başında ABD ve Birleşik Krallık için genişletmişti. Bundan sonra mobil uygulama tarafındaki gelişmelerin daha fazla önem taşıyacağı görülmekle beraber, Similarweb'in açılması planlanan New York ofisiyle ABD'de daha rekabetçi olacağını söyleyebiliriz.

SimilarWeb‘in CMO'su Etai Rosen'i bu sene Webrazzi Summit 2014'te ağırladığımızı ve deneyimlerini sizinle paylaştığını da hatırlatmak isterim. Konferansta yaptığı sunumu izleyebilirsiniz. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.