Aldığı yatırım tutarı 48 milyon doları bulan StoreDot telefonunuzu 2 dakikada şarj ediyor

Aldığı yatırım tutarı 48 milyon doları bulan StoreDot telefonunuzu 2 dakikada şarj ediyor

Yeni nesil şarj teknolojileri enerji depolama çözümleri üzerinde çalışan en iddialı girişimlerden StoreDot, geçtiğimiz Ekim ayında aldığı 42 milyon dolarlık ikinci tur yatırımla gündeme gelmişti. Akıllı telefonunuzu 30 saniye ve elektrikli aracınızı dakikalar içinde şarj etmeyi amaçlayan StoreDot, bu hedefe her geçen gün bir adım daha yaklaşıyor.

Biyolojik yarı iletkenler geliştiren StoreDot şarj depolamak, görünebilir ışığı emmek ya da yüksek kapasiteli hızlı şarj olan piller üretmek için kullanılabilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Kuantum noktası (quantum dot) olarak bilinen yarı iletkenler, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit zincirlerinden oluşuyor. StoreDot'ın bu moleküllerin doğal davranışını küçük bir müdahaleyle manipüle ederek oluşturduğu  nanodot'larsa görüntülemeden hafızaya ve şarjlara kadar farklı teknolojilerde kullanılma potansiyeline sahip. Girişim bunların hepsi üzerinde çalışıyor.

Nanodot pillerinin ilk demosunu geçtiğimiz Nisan ayında yapan StoreDot o dönemde boş bir pili 30 saniyede yüzde 100 şarj edebildiğini göstermişti. Buna karşın cihazın geliştirilmeye devam etmesi gerekiyordu çünkü pil, bir telefonun içine girmek için fazla büyüktü ve pili tam kapasite kullanmıyordu.

Geçen sürede iyileştirmelere devam eden StoreDot, yeni nesil pillerini küçültmeyi başardığını Las Vegas'ta düzenlenen tüketici elektroniği fuarı CES'te gösterdi. Samsung Galaxy S5 telefonu 2 dakika içinde yüzde 100 şarj eden StoreDot'ın pillerinin ömrü henüz 5 saat. Girişimin hedefi, pillerin ömrünü uzatmak ve 2 dakikadan daha kısa sürede şarj olmasını sağlamak.

StoreDot henüz ismini açıklamadığı Asya'dan bir üreticiyle ürününü ticarileştirmek için anlaşmış. Nanodot pillerin 2017 yılında piyasaya sunulması planlanıyor.

2012 yılında, Tel Aviv'de kurulan StoreDot, bugüne kadar Singuliteam ve Roman Abramovic'ten toplam 48 milyon dolar yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.