Twitter, yeni ana sayfa tasarımını bugün devreye alıyor

Twitter, yeni ana sayfa tasarımını bugün devreye alıyor

Twitter, içeriğini daha iyi düzenleyecek ve böylelikle kullanıcılar tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlayacak yeniliklere devam ediyor. Şirketin geçtiğimiz Nisan ayında tanıttığı ve bir süredir yeni özellikler ekleyerek test ettiği yeni ana sayfası bugün ABD dışına da açılıyor. Twitter'ın Buzzfeed aracılığıyla doğruladığı geliştirme, Twitter.com'a giden ancak giriş yapmayan kullanıcıları da yakından ilgilendiriyor.

twitter ana 1

Yeni Twitter ana sayfasında sosyal ağda paylaşılan tüm gelişmeler, içeriği tweet'lerden oluşan bir internet haber sitesi gibi düzenleniyor. Twitter.com'a gidip, log in olmanıza gerek kalmadan öne çıkanlar, haberler, spor, müzik, komedi, eğlence ve yaşam gibi 12 farklı kategoride gezinerek dünyada o an neler olup bittiğini öğrenmeniz artık mümkün hale geliyor.

twitter ana

Twitter, tweet'leri kategorize etmekle sınırlı kalmayıp, her bir kategorinin altında önemli konuları örneğin Haberler kategorisinde İran, Shell, Dünya Haberleri, Meteoroloji gibi, gösteriyor. İlgilendiğiniz bir konuyu tıklayarak, konuyu öne çıkaran manşetleri ve ilgili tweet'leri görebiliyorsunuz. Dediğimiz gibi tüm bunları Twitter'a giriş yapmadan yapabiliyor olmanız oldukça önemli. Görsellerin yanında videolar, otomatik başlayan gif'lerle zenginleştirilen sayfalar, Twitter deneyiminin dinamizmini yansıtıyor.

yeni twitter 2

Yeni ana sayfa deneyimi, Twitter'ın yeni kullanıcı kazanma sorununa yönelik önemli bir çözüm hamlesi. Bununla birlikte, bir süre önce var olan kullanıcıları için Project Lightning adlı yepyeni bir deneyim tasarladığı belirtilen Twitter'ın bu yönde ilerlediğinin de bir işareti olabilir. Çünkü Project Lightning de, Twitter içeriğinin benzer şekilde düzenlenmesi ve zaman akışı dışında takip edilmesiyle ilgili.

Twitter'ın ABD'de test ettiği yeni ana sayfayı görüntülemek için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.