Twitter, gizli projesi Lightning ile yeni bir Twitter deneyimi hazırlıyor

Twitter, gizli projesi Lightning ile yeni bir Twitter deneyimi hazırlıyor

Twitter, Project Lightning (Yıldırım Projesi) adında yeni bir Twitter deneyimini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar gizli tutulan projeyi açığan çıkaran BuzzFeed haberine göre Project Lightning, Twitter içeriğinin son dakika gelişmeleri, canlı yayınlar ve etkinlikler gibi halihazırda güçlü olduğu konularda düzenlenerek izleyicilerle buluşturulmasını amaçlanıyor.

Haberde detaylandırılan Project Lightning'in kısa bir süre önce ele aldığımız, canlı yayınlar için Live Twitter eklenmesi önerisiyle önemli benzerlikler içerdiğini söyleyebiliriz. Zira Project Lightning deneyimi, Twitter kullanıcısı olsun ya da olmasın herkesin ilgilendiği bir konuda gelişmeleri, Twitter'ın zaman akışının dışında takip etmesini sağlıyor.

Project Lightning'i Twitter içeriğinden derlenen ve konu bazlı farklı kanallar olarak düşünebilirsiniz. Twitter mobil uygulamasına eklenen bir butonla geçiş yapılan yeni arayüzde, örneğin Dünya Kupası, Seçimler ya da Oscarlar gibi farklı gelişmeler kendi özel zaman akışlarına sahip. Bu zaman akışlarında anında yüklenen videolar, fotoğraflar, Vine'lar ve elbette Periscope yayınlarına erişilebiliyor. Tweet'ler aciliyet yerine ilgiye göre sıralanıyor, en yeni tweet'ler de bir yıldırım imgesiyle işaretleniyor. Yayınlanan tweet'ler farklı websitelerine ve hatta uygulamalara gömülebilir özellikte.

project lightning twitter
BuzzFeed'in Project Lightning zaman akışı tasarımı

İçerikleri görüntülemek için Twitter'a login olmaya gerek yok, yani Twitter'a gelen ama hesabı olmayan kullanıcılar Project Lightning'in ana hedeflerinden biri. Bununla birlikte Project Lightning'deki bütün yayınlar etkinlik süreleriyle sınırlı yani etkinlik sonunda bir kanalı takip etmeyi otomatik olarak durdurabiliyorsunuz.

Günde yedi ila on arası Project Lightning yayınını platformuna getirmeyi planlayan Twitter'ın bunun için editör bir ekiple çalıştığı belirtiliyor. Büyük kitleleri ilgilendiren gelişmelerle birlikte, Twitter'ın benzer bir deneyimi daha yerel ve niş sayılabilecek etkinlik ve olaylara uyarlayabileceği de notlar arasında.

Project Lightning, Twitter içinde oldukça büyük bir yenilik ve düşünülenin aksine Dick Costolo'nun ayrılışından çok uzun süre önce çalışmalarına başlanmış. Yeni deneyimin kullanıcılarla buluşması içinse yine uzun bir süreye ihtiyaç olabilir. Zira haberde Twitter'ın artık gizli olmayan projesini ancak aylar sonra devreye alabileceği belirtiliyor.

Görsel Kaynak: Technews 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.