Twitter'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 316 milyona yükseldi

Twitter'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 316 milyona yükseldi

twitter-earningsTwitter, ikinci çeyrek resmi sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Aylık aktif kullanıcı sayısını geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğine nazaran yüzde 15 artıran şirket, bir önceki çeyrekte 308 milyon olan aylık aktif kullanıcı sayısını 316 milyona çıkarmayı başardı.  Periscope üstünden de Jack Dorsey'in paylaştığı canlı yayınla soru-cevap etkinliği yapıldı ve Q2 sonuçları açıklandı.

Twitter CEO'su Jack Dorsey ikinci çeyrek sonuçlarından genel olarak memnun olsa da, büyüme ve keşif anlamında tatmin olmadıklarını söyledi. Bu durum, Twitter'da birkaç iş değişikliğine de sebep olmuştu. Sonuçlar açıklanmadan önce, Twitter'da büyümeden sorumlu birkaç kişiyle yollar ayrılmıştı.

Facebook 1.4 milyar kullanıcı sayısına gelirken, Twitter'ın neden hala 500 milyon kullanıcısının olması sürekli tartışılıyor ve elbette insanların neden kayıt olmadıkları da benzer şekilde en çok konuşulan konulardan. Hatta bu durum, Twitter'ın başına geçecek yeni CEO'nun en büyük derdi olacak.

Twitter, ikinci çeyrekte 502 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı. Bir önemli detay ise Twitter'ın gelirlerinin yüzde 88'inin mobil kaynaklardan gelmesi. Mobil odağı bulunan Twitter'ın bu anlamda epey başarılı olduğunu vurgulamak mümkün.

Bu çeyrekte ise 545 ile 560 milyon dolar arasında gelir elde etmeyi bekleyen Twitter'ın, bu çeyrek sonucunda 3.6 milyar dolar nakiti bulunuyor. Bakalım Twitter bundan sonraki dönemde patronluk koltuğuna oturacak yeni CEO ile üye sayısını ve reklam gelirleri artırabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.