Google'ın akıllı bilekliği sağlıklı kişilere değil, hastalara odaklanacak

Google'ın akıllı bilekliği sağlıklı kişilere değil, hastalara odaklanacak

Akıllı bileklik Fitbit'in geçen hafta borsada başarılı bir açılış yapması teknoloji devlerinin bu konudaki planlarını da gün yüzüne çıkarmaya başladı. Gelen haberlere göre Google, ileri seviye bir akıllı bilekliği pazara sunmaya oldukça yakın.

Bloomberg'de çıkan habere göre Google'ın akıllı bilekliği kalori ve adım saymaktan öteye gidecek. Kalp ritmi ve nabız ölçümü, cilt sıcaklığı, ortamdaki ışık ve ses seviyelerini ölçmek gibi özelliklere sahip olacak ve tüm bunlar çeşitli hastalıklarda kişinin sağlık durumunu kontrol etmek amacıyla kullanılacak.

"Doktorlar tüm hastalara böyle bileklikler verecek"

Google Yaşam Bilimleri bölümünün başında yer alan Andy Conrad, söz konusu bilekliği 'fitness bilekliği' olarak değil bir medikal cihaz olarak adlandırıyor. Önümüzdeki 10 yıllar içinde doktorların bu tür bileklikleri tüm hastalara vereceğini öngörüyor.

Daha önce de Google Fit adıyla gündeme geldiği üzere Google, kişilerin hastane dışında da sağlık ve ortam koşullarının dakika dakika takip edilmesini ve bu bilgilerin hastaneye raporlanmasını hedefliyor. Bu da Google'ın hem son kullanıcı tarafında hem de hastane tarafında iki farklı müşteri tabanına sahip olması anlamına geliyor. ediyor. Teknoloji devi Google Fit'in ABD ve Avrupa pazarlarına çıkabilmesi için çeşitli araştırmalarını sürdürüyor.

Google'ın akıllı saat pazarındaki rekabete geç kaldığı düşünülebilir ama söz konusu bilekliğin yeni ve önemli bir kitleye hitap ettiğini de kabul etmek gerek.

Google Yaşam Bilimleri birimi, 2014 yazında Novartis ile diyabet ölçen kontakt lens üzerine yaptığı çalışmalarla da gündeme gelmişti. 2011 yılında kapatılan Google Health'in yeniden geri dönüp dönmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.